Zweden wint de Nordic Barista Cup 2013

Zweden wint de Nordic Barista Cup 2013
25/09/2013 koffieTcacao

5 september tot en met 7 september was de tiende editie van Nordic Barista Cup. Dit keer in het hart van Oslo. Het themaland van dit jaar? Brazil!

De Nordic Barista Cup startte donderdag 5 september in Scenebygget in de Mathallen. In het hart van Oslo, in de bruisende hoofdstad van Noorwegen. Vijf landen, Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken en Ijsland, streden tegen elkaar voor de beker. Zweden is de grote winnaar van de Nordic Barista Cup 2013. Noorwegen werd tweede en Denemarken eindigde op de derde plaats.

Brazil!
Dit jaar kenmerkte dit evenement zich door de smaken en aroma’s van de beste Braziliaanse koffie. Brazilië stond immers centraal dit jaar. De opbrengst van de producten van de sponsoren was bestemd voor een goed doel.  De Association of Parents and Friends of Exceptional. Deze stichting helpt mensen met een handicap in Brazilië.

Lezingen
De lezingen gingen onder andere over de filterkoffie, het belangrijkste ingredient van koffie: water, de wetenschap van specialty coffee en duurzame en milieuvriendelijk koffielandbouw.

Naast het volgen van lezingen was het drie dagen vol cupping-sessies, demonstraties en proeverijen. Ook werd er een veiling door sponsoren gehouden.

Heb je dit jaar de Nordic Barista Cup gemist? Dan is er volgend jaar weer een kans om dit koffie-culturele evenement bij te wonen in Kopenhagen, Denemarken!

0 Shares
Share
Pin