Barista aan Zet: Zeeshan Malik

Barista aan Zet: Zeeshan Malik
09/05/2019 koffieTcacao
In koffie

ELKE EDITIE VRAAGT KTC EEN BARISTA NAAR ZIJN FAVORIETE ZETMETHODE, MET BIJBEHOREND RECEPT. ZEESHAN MALIK VAN DE HAAGSE KOFFIEBAR KAAFI ZETTE VOOR ONS MET DE AEROPRESS EEN GEWASSEN EL SALVADOR, GEBRAND DOOR HET AUSTRALISCHE ST. ALI.

Favoriete zetmethode: AeroPress
Koffie: een zoete, bloemige gewassen koffie van Finca La Esperanza
in Santa Ana, El Salvador
Smaakprofiel: sinaasappelsap, kaneel en vanille
Brander: ST. ALi
Prijs: € 16,90 voor 250 gram


Recept van Zeeshan Malik

Hoeveelheid: 28 gram voor 250 ml water
Maalgraad: fijn, ongeveer gelijk aan espressomaling
Doorlooptijd: Gebruik de omgekeerde AeroPress-methode. Start met 40 ml in de koffie. Roer gedurende 10 seconden krachtig. Schenk de rest van het water erbij tot de top. Spoel het filterpapier schoon en doe de deksel erop. Druk binnen één minuut volledig door.
Water: omgekeerd-osmosewater op 97,5 graden Celsius.

TIP!

Mijn motto: Go fine, go fast!


Bekijk ook de favoriete koffierecepten van:


Elliott Szechtman

Zjevaun Janga

Meer weten over koffie? Bekijk ons magazine!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X