REVIEW: YELLOW BOURBON FILTER FRIEDHATS
15/07/2017 koffieTcacao

ELK NUMMER PROEVEN KTC PROFESSIONALS BLIND KOFFIE, THEE EN CHOCOLADE. VOOR KOFFIETCACAO 27 BOOG JENS CRABBÉ ZICH OVER DE YELLOW BOURBON FILTER VAN FRIEDHATS COFFEE.

Yellow Bourbon Filter Friedhats Coffee

Als ik de boontjes bekijk, twijfel ik even of het geen blend is. Er zitten namelijk wel wat uitschieters in formaat tussen. Ik bereid deze filterkoffie met een Kalita Wave, een zetmethode die makkelijk voorziet in diepe extracties en de zoetheid van de koffie benadrukt. Ik proef duidelijk de cacao en typerende zoetheid voor Colombia. Echter mist de koffie wel aciditeit en heeft hij weinig lengte. Is dit wel verse oogst? De branddatum is drie weken terug als ik hem in handen krijg. Dit kan een reden zijn waarom de tas wat sprankel mist. Wanneer ik later verneem dat het hier gaat om een door Friedhats gebrande yellow bourbon, die van dezelfde  plantage in Colombia komt als de koffies waarmee mede-eigenaar Lex Wenneker het in 2016 tot de World Barista Championship-finale heeft geschopt, ben ik geneigd te denken dat er meer in de koffie zit dan dat deze branding ons laat zien.

koffie


Verkrijgbaar bij friedhats.com
Prijs € 11,50 per 250 gram


Wil je naast deze review ook de nieuwste reviews lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor een abonnement!

0 Shares
Share
Pin