WORLD OF COFFEE 2018
16/06/2018 koffieTcacao
World of Coffee 2018

OVER SLECHTS EEN PAAR DAGEN BARST HET GROOTSTE KOFFIE-EVENEMENT TER WERELD LOS IN AMSTERDAM! KOFFIETCACAO VERTELT JE WAT ER TIJDENS WORLD OF COFFEE ZOAL TE DOEN IS.

Van 21 t/m 23 juni komt ‘s werelds grootste koffievakbeurs naar Amsterdam. Tijdens de World of Coffee 2018 komen alle grote namen uit de (specialty) coffee- industrie samen om koffies te proeven, nieuwe machines te showen, lezingen en cuppingworkshops bij te wonen en, niet te vergeten, te genieten van het World Barista Championship 2018 dat op woensdag 20 juni al begint. De kampioenschappen worden gesponsord door Victoria Arduino en diens Nederlandse importeur Mocca d’Or. Op die dag betreedt drievoudig Nederlands baristakampioen Lex Wenneker om 12:00 uur het wereldpodium. Bekijk hier de volledige deelnemerslijst en hier het volledige programma van het World Barista Championship.

Colombia, Portrait Country at World of Coffee 2018

Elk jaar zet de SCA, als partner van World Coffee Events het orgaan achter World of Coffee en World Barista Championship, een producerend koffieland in de spotlight. Dit jaar is het Colombia dat in de schijnwerpers staat. Dit mooie Zuid Amerikaanse koffieland wordt vertegenwoordigt door Café de Colombia.

Juan Valdez, de vertegenwoordiger van de koffieboeren in Colombia: “Om te begrijpen waarom Colombiaanse koffie tot de beste ter wereld behoort, moet je weten dat het leven van meer dan 550.000 gezinnen draait om koffie. Onze koffie is onze cultuur. Om de diversiteit van onze koffie op een platform als World of Coffee in Amsterdam te kunnen tonen en proeven, is een voorrecht en een eer voor mij. “Ik kijk er naar uit om iedereen daar te ontmoeten.”

World of Coffee 2018 Henk Langkemper collection

The Henk Langkemper expositie
Voor het eerst zal Henk Langkemper van Espresso Service West zijn persoonlijke collectie vintage espressomachines tentoonstellen. De passie van de Haagse importeur voor deze pareltjes werd aangevuurd in de jaren negentig toen hij in Italië ging werken. Inmiddels behoort de collectie van Henk zonder twijfel tot de top vijf collecties van vintage espressomachines van de wereld, aldus Enrico Maltoni, oprichter van Mumac Museum. Sla dit weekend Volkskrant Magazine open voor een uitgebreid interview met Henk of bekijk hier de preview online.

Brew Bar
Tijdens World of Coffee 2018 in RAI Amsterdam zet Marco Brewing Systems een WBC Brew Bar op. Bezoek deze vooraanstaande Ierse waterexpert bij stand 25, waar ze naast het presenteren van hun energiezuinige watersystemen en zetmethoden ze ook heerlijke koffies serveren van Kimma Coffee Roasters, Origin Coffee Roasters, Tim Wendelboe, Koppi Black en White Coffee Roasters, The Barn Coffee Roasters alsook perfect gezette theeën van Canton Tea en Senza Tea Co.

Peruvian Coffee Brand Launch
Dag één van World of Coffee 2018 begint direct met een primeur. Op 21 juni om 10:00 wordt er in de Seminar Room F004 van de RAI Amsterdam namelijk een nieuw koffiemerk uit Peru gepresenteerd! Voor het nieuwe koffielabel bundelden 224.000 koffieboeren en familiebedrijven uit Peru hun krachten. Woon de officiële lancering van het nieuwe merk bij en ga op in de bijzondere verhalen achter Peruaanse koffies.

Tickets & info
Entreekaarten voor World of Coffee 2018 zijn online verkrijgbaar vanaf €25 voor SCA leden en €30 voor niet-leden. Aan de deur kosten de kaarten €40. Kaarten geven toegang tot de beurs en het World Barista Championship. Wil je graag het hele programma en exposanten bekijken, kijk dan hier.  

Naast het officiële programma van World of Coffee 2018 in de RAI Amsterdam wordt er op alle dagen in de hoofdstad van alles georganiseerd. We zetten de beste events voor je op een rij.

Woensdag: 20 juni

Dutch Aeropress Championship
18:15 – 01:00 uur | Old School Amsterdam

Omdat er nooit genoeg koffiestrijd kan zijn, organiseert Coffeecompany op de vooravond van World of Coffee het zevende jaarlijkse Dutch Aeropress Championship. Op woensdagavond 20 juni barst de populaire koffiewedstrijd weer los in broedplaats Old School, het voormalige ROC op de Gaaster- landstraat in Amsterdam. Tijdens het laagdrempelige Aeropress Championship, dat is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen en vorig jaar in meer dan zestig landen werd georganiseerd, strijden 36 kandidaten om de felbegeerde eerste plek. De deelnemers gebruiken dezelfde koffie en strijden via afvalrondes tegen elkaar. Een onafhankelijke jury beslist welke koffie de lekkerste is. Degene die uiteindelijk het lekkerste kopje koffie van Nederland uit de Aeropress weet te persen, krijgt de titel Dutch Aeropress Champion 2018 en wint een trip naar Sydney, Australië. Daar zal de winnaar in november zijn of haar kunsten laten zien tijdens het World Aeropress Championship 2018. De winnaar van 2017 was Jonathan Scheper van Single Estate Coffee Roasters.

UTZ Coffee Debate
19:00 uur | De Nieuwe Poort Amsterdam

Ook op de woensdagavond; Rainforest Alliance, Vice Versa (het Nederlandse handelsmedium voor ontwikkelingssamenwerking) en Solidaridad houden een debat over de toekomst van koffie. Tijdens het Who is paying for the future of Coffee? debat brengen zij boeren, handelaars, branders, detailhandelaren, banken, investeerders, maatschappelijke organisaties en overheden samen om een gesprek te voeren over actuele onderwerpen in de koffie-industrie. Wil je erbij zijn? Registreer dan snel hier.

Donderdag: 21 juni

Back to Black: Pairing is Sharing during the World of Coffee
17:3023:00 uur | Black to Black Amsterdam

Sluit dag één van World of Coffee af bij Back to Black dat donderdagavond een coffee-foodpairing verzorgt in het filiaal aan de Van Halststraat. Dit zijn de gerechten die op het menu staan: frittata met rozemarijn en zeezoutschilfers, zoete aardappel toast met nashi-peer en tijm, knolselderijgnocchi met walnoot en vijgen, kokosbar met dadels, cashewnoten en chocolade en als afsluiter een verrassing die zo zoet als ananas is! Kaarten kosten €19,95 en uiteraard serveert Back to Back passende koffies en theeën bij elke gang.

World of Coffee 2018 Back to Black

Boot Coffee Amsterdam Cocktail
18:00 -21:00 uur | Kerkstraat 61 – Amsterdam

Op donderdagavond organiseert Boot Coffee een intiem cocktailuurtje om Coffee, Friendships & Summer! te vieren.

Vrijdag: 22 juni

Victoria Arduino Craft Brew Party
18:00 – 22:00 uur | Het Amsterdamse Proeflokaal 

Op vrijdag host Victoria Arduino Nederland samen met de Italiaanse broer in het Amsterdamse Proeflokaal een Craft Brew Party voor vrienden en genodigden.

The Barista League: Midsummer Party
19:00 – 01:00 uur | Coffee & Coconuts Amsterdam

Ontsnap op vrijdagavond aan de harde lichten van World of Coffee 2018 en beweeg je naar het Amsterdamse paradijs Coffee & Coconuts voor een avond drinken, muziek en competitiechaos tijdens The Barista League: Midsummer Party. Hier nemen vijf “barista royalty superstar teams” in de woorden van organisatoren The Barista League & Ally Coffee het tegen elkaar op. We verklappen alvast twee namen:  Ben Morrow + Esther Maasdam! Kom jij ze ook aanmoedigen?

Voor meer info kijk je hier. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door: Ally Coffee | Barista Magazine | Oatly | Baratza | Loveramics | Bocca Coffee Roasters | C • T coffee & coconuts.

La Marzocco Party Boat
20:30 – 02:00 uur |  Supperclub Cruise – Dock 14 Amsterdam

Op vrijdagavond behoort de iconische Supperclub Cruise toe aan La Marzocco. Samen met Beyond The Bean, Trabocca en Nuova Ricambi host de Italiaanse espressomachine grootmacht de La Marzocco PARTY BOAT. Wij zijn erbij. Jij ook? Bestel hier jouw tickets.

Zaterdag: 23 juni

WBC Amsterdam 2018 Official Barista Party
20:00 – 02:00 uur | WesterUnie Amsterdam

Het World Barista Championship wordt op zaterdagavond in de WesterUnie in stijl afgesloten met de Official Barista Party gesponsord door Victoria Arduino and DaVinci Gourmet EMEA. Dus verwacht lekker een beetje stoom afblazen met cocktails, dansen en muziek. Entree is gratis. Het enige wat je nodig hebt is je WBC-entreebewijs.

Alle dagen

La Cabra pop-up bar
19 juni 08:00 – 23 juni 18:00 uur | Quellijnstraat 80 Amsterdam

De exclusieve Deense koffiebrander La Cabra Coffee, wat binnenkort ook een filiaal opent in New York, verblijdt ons tijdens World of Coffee met een pop-up bar in de Quellijnstraat 80 in Amsterdam. Hier zullen ze hun huidige menu en wat geheime signature drinks serveren.

World of Coffee 2018 Stooker Open House Days
World of Coffee 2018 La Cabra Coffee pop up

Stooker Open House Days
21 juni – 24 juni | Kastanjeplein 2 Amsterdam

Van donderdag tot en met zondag gooit de Amsterdamse koffiebranderij Stooker Roasting Co de deuren open van het hoofdkantoor aan het Kastanjeplein 2 in Amsterdam. Vraag tijdens deze Open House Days de jongens van Stooker het hemd van het lijf, proef alle koffies en kijk alle World Barista Championship rondes live op groot scherm.

8 Shares
Share8
Pin