WORLD OF COFFEE 2018: DE HIGHLIGHTS

WORLD OF COFFEE 2018: DE HIGHLIGHTS
29/06/2018 koffieTcacao
  • world of coffee 2018
  • world of coffee 2018
  • world of coffee 2018
  • world of coffee 2018
  • world of coffee 2018

DE WORLD OF COFFEE (21-23 JUNI, AMSTERDAM) WAS JAREN GELEDEN MISSCHIEN NOG EEN IETWAT SAAIE BEURS MET HOKKIGE STANDS. TEGENWOORDIG IS HET DE PLEK VOOR INTERNATIONALE MERKEN OM NIEUWE PRODUCTEN TE LANCEREN EN BEZOEKERS TE INFECTEREN MET HET KOFFIEVIRUS. MET BIJNA 11.000 BEZOEKERS OVERTREFT DEZE EDITIE ALLE VERWACHTINGEN. KOFFIETCACAO WAS ER ALLE DAGEN. NIET ALLEEN OM ‘S WERELDS BESTE BARISTA ACHTER DE VICTORIA ARDUINO BLACK EAGLE TE ZIEN SHINEN, MAAR OOK ZODAT WE DE COOLSTE PRODUCTEN MET JE KUNNEN DELEN.

World of Coffee 2018: Haverdranken

Haverdranken zijn hip! De oats vlogen ons om de oren. Sterker nog, het was moeilijk om een cortado of cappuccino met melk te bemachtigen. Alpro, bekend natuurlijk van de sojamelk, lanceerde Alpro Oat For Professionals en ook maakten we kennis met de Oat M*lk van het Britse Minor Figures en de Almond Milk van het Australische ALMO. Momenteel zijn enkel Alpro en het reeds gevestigde Oatly te verkrijgen in de Nederlandse en Belgische supermarkten.

World of Coffee 2018: Porselein

Loveramics showde hun innovatieve colour changing cupping bowl. De kopjes verkleuren namelijk van wit naar lichtgrijs bij 70º graden celsius en naar donkergrijs bij 50º graden celsius. In een drukke omgeving heb je dus niet langer thermometers en timers nodig om te weten wanneer je kunt cuppen. Ideaal! Ook waren we erg onder de indruk van de nieuwe serie tasting cups waarbij is nagedacht over de vorm met betrekking tot de smaak. Zo is er een Floral Tasting cup die wijd uitloopt, een Sweet tasting cup die recht uitloopt en een Nutty Tasting cup die smal uitloopt. 

Loveramics tasting cups

Een andere favoriet is ACME & Co. Naast de robuuste lijn is er nu ook de Tajimi serie ontwikkeld. Een in Japan geproduceerde lijn kopjes, wit aan de buitenkant en met verschillende kleuren aan de binnenkant. Delicaat, maar erg fraai.

world of coffee 2018 samengevat

 

World of Coffee 2018 samengevat: Machines

Natuurlijk is een internationale vakbeurs als World of Coffee ook hét moment om het grote publiek kennis te laten maken met nieuwe espressomachines.

world of coffee 2018: kees van der westen

Kees van der Westen Slim Jim Mirage

We beginnen met Nederlands machinebouwer Kees van der Westen, die hier zijn Mirage Slim Jim voor het eerst liet zien. Een prachtig vormgegeven combinatie van de klassieke Mirage en de duurdere Spirit. Het display op de machine gaf ons een waar jaren 80 gevoel. De combinatie van echte knoppen en computergestuurd bediening zal veel horecazaken aanspreken. Tel hier alle functies zoals een boiler per groep, PID-controle, temperatuur weergave per groep, 2-traps pre-infusie per groep, zichtbare drukopbouw, shot-timers en in hoogte verstelbare lekbak bij op en je bent al snel om.

world of coffee 2018 | Faema E71e

Faema E71e

Faema gebruikte de WOC om haar nieuwste werkpaard de E71e in de spotlight te zetten. Met deze uitbreiding van de E71 reeks zet FAEMA een machine op de markt met vernieuwde individueel opererende groepen. Hierdoor kan er makkelijk per groep met een andere koffie gewerkt worden. Het hydraulische systeem garandeert vervolgens weer temperatuur stabiliteit en een verrijking van de smaak. De vernieuwde filterdragers zijn nog ergonomischers en de stoompijp is extra lang en kan ten alle tijden gewoon worden vastgepakt. Dat betekent een einde aan verbrande vingers.

world of coffee 2018: aurelia wave

Nuova Simonelli Aurelia Wave

Nuova Simonelli showde de Aurelia Wave, die eind vorig jaar gelanceerd werd. Deze laatste telg in de Aurelia familie focust met name op ‘smart water’ en ‘pulse jet’ technologie. Onderzoek toonde aan dat 50-70 procent van de problemen met hun espressomachines water gerelateerd zijn. De slimme watertechnologie in de Wave analyseert het inkomende water om zo de pH en TDS waardes in de gaten te houden. Wijken deze af dan krijgt de barista dit meteen door via het display. De pulse-jet technologie zorgt voor een optimale flow-rate en waterdruk tijdens de doorloop. Door het zelf kunnen bepalen van het aantal waterpulsen gedurende de extractie van de barista verschillende smaakprofielen creëren.

World of Coffee 2018: melkopschuimer tot brander

Naast machines en koffie was er nog genoeg ander moois te ontdekken. De Perfect Moose is bijvoorbeeld een automatische stoompijp, die het werk van de barista nabootst kan voor veel zaken de oplossing betekenen in drukke tijden. En de Bullet R1 1kg brander van Aillio, die er niet alleen oogstrelend uitziet maar ook nog eens beloofd een geweldige koffiebrander met maximale personalisering te zijn. 

 

world of coffee 2018 samengevat

 

Ook fraai is de Kinto travel tumbler. Een eenvoudige en praktische thermosbeker waar je mee onderweg net zo van je specialty koffie en thee geniet als thuis. Er werd zelfs een wereldrecord gevestigd tijden de WOC. Uitvinder Ditmar van Dam daagde Bas Tietema van BEAT cycling uit om op zijn door een fiets aangedreven koffiemachine een espresso te zetten. Dit lukte hem in 2 minuten en 36 seconden!

Volgend jaar vormt Berlijn het decor voor de World Of Coffee. Ons advies; wees erbij!

X
8 Shares
Share8
Pin