Filters

Showing 1–24 of 36 results

Toon 24/48/Alles

Please add widgets to the WooCommerce Filters widget area in Appearance > Widgets

1-24 of 36 products

  • Solis Barista Gran Gusto
    399,90
    Quickview

    SOLIS Barista Gran Gusto

    Met de Solis Barista Gran Gusta haal je een no-nonsense espressomachine in huis. Met deze compacte machine met programmeerbare kopjesgrootte, heetwater- en stoomfunctie en een stevige professionele filterhouder voor 58mm filterelementen zet je de beste espresso's.  De Barista Gran Gusto beschikt over een pre-infusie functie waarmee de versgemalen koffie eerst wordt bevochtigd om zo uit te kunnen zetten voor een gelijkmatige extractie. Hierdoor komen de smaakaroma’s in de koffieboon zo optimaal mogelijk vrij. Dankzij de hogecapaciteitspomp van 15 bar wordt het water met de juiste druk door je koffie gepompt. Met de stoomfunctie van deze espressomachine maak je eenvoudig ‘micro melkschuim’ voor je latte,  cappuccino of flat white. De heetwater functie maakt een Americano, Longblack of natuurlijk thee mogelijk. Wat heb je nou nog meer nodig? Een goede molen inderdaad! Geleverd met: Tamper, enkelwandige filters voor 1 en 2 porties, doseerlepel en enkele en dubbele uitloop.
    De Solis Barista Gran Gusta is enkel in de maand augustus te koop in onze webshop.
    399,90
    399,90
  • Colombia
    18,70
    Quickview

    Zomerspecial: 5x ijskoffie van Cold Kick

    De KTC-zomerspecial is de ijskoffie van het nieuwe koffiemerk Cold Kick. Het zomerpakket van Cold Kick  bestaat uit vijf flesjes koud gebrouwen koffie met drie keer de frisse en fruitige Ethiopië en twee keer de Colombia. Beide koffies zijn gebrand door de Rotterdamse koffiebranders Manhattan Coffee Roasters.  Ethiopië Herkomst: Kochere Verwerking: Natural Variëteit: Heirloom Colombia Herkomst: Cundinmarca Verwerking: washed Varieteit: Castillo/Typica Smaaktonen: cacao en steenvrucht Cold Kick is een start-up van Rotterdammers Erik Dernee en Beau Meijer. Vanuit een passie voor (ijs)koffie en duurzaamheid startten de twee een nieuw Cold Brew koffiemerk. De koffie wordt lokaal gebrand en de koffieresten worden gedoneerd aan Rotterdamse stadstuinen. 
    18,70
    18,70
  • 19,75
    Quickview

    Chocolade van de maand: proefpakket Zotter van The High Five Company

    De chocolade van de maand augustus is een Zotter proefpakket van The High Five Company. Het Zwitserse bedrijf Zotter produceert sinds 1987 fairtrade en biologische bean-to-bar chocolade. De selectie van 5 repen bestaat uit de Labooko serie met een 100% pure Peru, een 75% Guatemala, 72% Belize, 50% Nicaragua  en de Fine White Chocolate Reduced Sugar.
    • Peru 100% Een chocolade gemaakt van 100% cacao. Je proeft alleen cacao en niets anders. Zotter roostert de Oro Verde cacao, met een fruitig en kruidig smaakprofiel, heel langzaam en op lage temperatuur, en concheert vervolgens gedurende 34 uur. Ondanks de lange bewerkingstijd blijft deze chocolade rauw, wild en aards. Duidelijk een chocolade voor de purist.
    • Guatemala 75% Een zeldzame cacao-variëteit uit Guatemala met een hoog gehalte van Criollo. Criollo is de meest delicate cacao ter wereld. In Guatemala is in de afgelopen eeuwen deze unieke cacao-variëteit, welke de fine flavor Criollo en Trinitario bonen combineert, ontstaan. Zotter heeft deze getransformeerd tot een pure single origin chocolade met een cacao gehalte van 75%, gebruik makend van hun nieuwe SNR brandmethode, zodat het brede intense smaakprofiel van deze interessante Criollo afstammeling optimaal tot zijn recht komt. Het is een sublieme cacao die herinnert aan de oorsprong van de chocoladecultuur en biedt een explosieve smaakervaring.
    • Belize Special 72% Dit is de meest kostbare cacao uit het Zotter assortiment. Pure cacaoluxe uit het wonderschone Caribische Belize in Midden Amerika, in de vorm van mooie pure chocolade met 72% cacao.
    • Nicaragua 50%    “'s Werelds beste melkchocolade” – volgens de chocoladetester Georg Bernardini, die 2,700 producten van 271 bedrijven uit 38 landen voor zijn boek “The Chocolate Tester” heeft beoordeeld. Volgens Bernardini verdient de Zotter melkchocolade deze titel door met name de harmonie:”De chocolade is niet te zoet, niet te bitter en het smelt heerlijk. De chocolade is romig en tegelijkertijd 'chocolaty' met een sterke cacaosmaak. Je proeft de smaak van Nicaraguaanse cacao duidelijk. Een waar meesterwerk.”
    • Fine White Chocolate Reduced Sugar Een witte chocolade met weinig suiker. Gemaakt van 40% melk, geproduceerd door Zotter’s biologische bergboerderijen in het Oostenrijkse Tyrol, 40% pure cacaoboter en slechts 20% ruwe rietsuiker. Ter vergelijking: een ‘normale’ witte chocolade bevat 20% cacaoboter, 14% melk en meer dan 60% suiker. Het draait bij deze delicate witte chocolade om smaakbeleving – de mix van melk, zacht smeltende cacao boter en een subtiele zoetheid. De reep is verrijkt met echte Bourbon vanille uit Madagascar. Witte chocolade opnieuw uitgevonden met een experimentele, hemelse smaak.
    19,75
    19,75
  • koffie v/d maand augustus
    12,5048,25
    Quickview

    Koffie van de maand: Kenia Ndaroini AA van Bocca

    In de maand augustus is de koffiekop op de redactie van koffieTcacao gevuld met een bijzondere Keniaanse koffie van Bocca. De koffie is afkomstig van het Ndaroini washing station in de Nyeri regio, een van de beste koffieregio’s in Kenia. De koffie is momenteel een van de favorieten van oprichter Menno Simons. In het interview van koffieTcacao met Menno vertelt de Amsterdamse groenekoffie-importeur: “Tegen een echte top-Keniaan uit Nyeri, en dan vooral als filterkoffie, kan weinig op.” Dat belooft wat! Lees het online interview of het volledige interview in #ktc31 en kom meer te weten over het speciale Kenia-project van Menno.  Origine: Kenia Regio: Nyeri Boerderij: Ndaroini Coffee Ltd. Verwerkingsmethode: Washed Variëteit: SL28, SL34 Hoogte: 1800 meter   Recept Espresso:  Dose: 19 gram Extractie tijd: 30 seconden Shotgewicht: 52 gram Filter Dosering: 15 gram Water: 250 gram op 96 graden Procedure: 30 seconden bloom met 50 gram water, schenk op tot 250 gram Totale extractietijd: 2.30 minuten
    12,5048,25
    12,5048,25
  • koffieTcacao #31
    6,50
    Quickview

    koffieTcacao 31 – JUN/AUG 2019

    Lente, zomer of herfst, het enige dat je hoeft te doen is koffieTcacao 31 te lezen! Met een warme of koude thee, een ijskoffie of een espresso en een paar blokjes chocolade on the side… is dit een moment tijdens je drukke werkdag of op je balkon die niemand je kan afnemen. Ook in dit zomernummer hebben we weer veel voor je in petto. Drie inspirerende columns van onze vast columnisten Willem BootDominique Persoone en Deirdre Deprettere bijvoorbeeld. Over kinderdromen, betere prijzen en thee om over na te denken. En onze gastcolumnist Milo van Velzen, thee inkoper van Simon Lévelt, geeft een ware ode aan thee. Ook tippen we in koffieTcacao 31 vier leuke zaken om deze zomer eens te bezoeken; het Theeza(a)kjeButchers coffeeCartel en Nawijn&Polak. In een andere mooie zaak, Dish aan de Kade, gaan we in gesprek met programmamaker Lauren Verster. Zij vertelt over haar doelen, moederschap en oploskoffie! Geniet van deze koffieTcacao 31 en van de zomer!
    6,50
    6,50
  • t-shirt koffie
    22,50
    Quickview

    T-shirt met koffieplant

    De illustratie van de Londense Becca Turner staat niet alleen op de cover van de nieuwe #ktc30, maar ook op ons nieuwe t-shirt, gemaakt van organisch katoen. Haal hem snel in huis, want OP=OP! KTC-ers Marc (2,04 meter) en Marlon (1,70) hebben op de foto maat XL en S aan.
    22,50
    22,50
  • koffieTcacao 30 webshop
    6,50
    Quickview

    koffieTcacao 30 – MRT/MEI 2019

    Niet één maar drie covers hebben we laten drukken voor koffieTcacao 30. De klassieke botanische plantentekeningen zijn de inspiratie geweest voor de illustraties van Becca Turner. Een ode aan de planten waar we al dit lekkers aan te danken hebben. In koffieTcacao 30 aandacht voor single origin koffies uit de supermarkt, hoe je een Tea Master wordt, het 'einde' van de chocolade zoals wij deze kennen en tourrenner Ramon Sinkeldam die vertelt over zijn passie voor koffie. Ook nemen we je in koffieTcacao 30 mee naar Burundi met een fotoreportage van Long Miles Coffee, naar Taiwan met Dorien en Geert van MIST en naar Milaan met ons KTC team.

    koffieTcacao 30: eten en keten

    En wat eten we bij het lezen van de nieuwste koffieTcacao? Wat dacht je van een koffie-vistaco van Zino Urban Bistro of een espresso-raw chocoladetaart  uit het nieuwe kookboek Andere Koek. Wil je alles weten over het fenomeen Blockchain, maar dan met betrekking tot KTC. Dan zit je met koffieTcacao 30 ook goed. Margo Potma legt het je haarfijn uit in haar artikel Blockchain; keten via de ketting. Vanzelfsprekend praten we je ook weer bij over de nieuwste machines, evenementen en gadgets, testen we een koffie, thee en chocolade en gaan we op bezoek bij vier toffe hotspots.
    6,50
    6,50
  • koffieTcacao 29
    5,99
    Quickview

    koffieTcacao 29 – DEC/FEB 2019

    EEN NIEUWE EDITIE VOL KOFFIENIEUWS, THEEREIZEN EN CHOCOLADEAVONTUREN. NU HOPEN OP EEN PAAR KOUDE DAGEN, BIJ VOORKEUR MET SNEEUW, OM LEKKER ONDERUIT KOFFIETCACAO 29 DOOR TE BLADEREN. En wat kom je dan zoal tegen in koffieTcacao 29? LEES HIER MEER
    5,99
    5,99
  • koffieTcacao 28 bestellen
    5,99
    Quickview

    koffieTcacao 28 – SEP/NOV 2018

    Dit nummer vertellen we je over Wakuli Market, een platform waarmee boeren van over de hele wereld hun koffie direct aan consumenten of winkels kunnen verkopen. Marika van Santvoort praat je bij over de nieuwe cadmiumwetgeving en de invloed hiervan op jouw stukje chocolade. Fever-tree deelt een aantal smakelijke thee en koffie-cocktails, we bezoeken de enige theeplantage in Nederland en gaan op koffiereis naar Laos. Ook vertellen ex-gedetineerden je over wat zuivere koffie met ze doet en geven we je alle tips voor een geslaagde citytrip naar Praag.
    5,99
    5,99
  • koffieTcacao 27
    5,99
    5,99
  • 5,99
    Quickview

    koffieTcacao 26 – MRT/MEI 2018

    WAT STAAT ER IN KOFFIETCACAO MAGAZINE #26? Ditmaal bezoeken we verre bestemmingen als Iran, op zoek naar thee, Mexico-stad, voor de gevorderde citytripper, we doen Costa Rica aan voor de all-woman koffie van Bean Voyage en Madelé Mouton doet een boekje open over Afrikaanse rooibosthee in het algemeen en die van haar Carmién Tea. In koffieTcacao 26 vertellen je meer over bladroest en we doen een grondige test met 18 to-go bekers. Welke beker is perfect voor wat jij wilt? Natuurlijk is er ook ruimte voor lekkers in koffieTcacao 26, zo kan je aan de slag met de uitgebreide recepten van Yotam Ottolenghi en met de heerlijke zeebaars in oolong-saffraanbouillon van Martijn Korving van Zino Urban Bistro. Hidde de Brabander vertelt op zijn beurt weer over smakelijke dingen, zijn passie voor patisserie is niet te stuiten. Iedereen die een dubbelleven leidt of hierover droomt kan zich laten inspireren door de vier koffiemensen die we op de gevoelige plaat vast legden voor koffieTcacao 26. De voorkant is wezenlijk anders dan de achterkant. En hebben we het al gehad over onze covers? Het zijn er maar liefst vier, allen geïllustreerd door onze vrienden van de Department of Brewology. Verzamel ze allemaal!
    5,99
    5,99
  • koffieTcacao 25 - dec - feb 2017
    5,99
    Quickview

    koffieTcacao 25 – DEC/FEB 2018

    IN DE MAAND DECEMBER HEEFT KOFFIETCACAO EEN CADEAU VOOR JE: COMBINEER TWEE OF MEER ITEMS EN KRIJG GRATIS VERZENDING (T.W.V. 1,50) + EEN CHOCOLADEREEP UIT GRENADA VAN THE CHOCOLATE LINE CADEAU (T.W.V. 3,95). LEUK ALS CADEAU VOOR JEZELF OF VOOR EEN ANDER. GELDIG T/M 24 DECEMBER. WACHT NIET TE LANG, WANT OP=OP. Onze jubileumeditie is net iets meer dan je gewend bent. Samen met onze vrienden van The Amsterdam Coffee Festival maakten we een specialty coffee-kaart van Amsterdam. De volgende keer dat je langs de grachten loopt, weet je waar je goede koffie kan vinden. Ook krijg je bij deze editie een poster met alles dat je moet weten over de koffies uit Huila, Colombia. Stop hem in een lijst en hang hem aan je muur. In dit nummer vertellen we je alles over het belang van fermentatie, interviewen we Nate Hodge van Raaka Chocolate uit New York, gaan we op theereis naar Japan en brengen we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes uit koffie, thee en cacao. Met deze jubileumeditie kom je de winter wel door!
    5,99
    5,99
  • 5,99
    Quickview

    koffieTcacao 24 – SEPT/DEC 2017

    We mogen eindelijk al het moois uit koffieTcacao 24 met jullie delen. Wat kan je allemaal verwachten? We interviewden Evi Hanssen in het Antwerpse Butchers Coffee, legden vijf stellingen voor aan zes Q-graders uit Nederland en België, brachten zes fanatieke thuisbarista’s in beeld, vertellen je alles over origine chocoladedranken, nemen je mee op theereis naar Laos en koken eend met chocolade-wijnsaus en kersen. In 100 pagina’s kunnen we zoveel kwijt, zo lees je wat A2 melk nu precies is, tippen je over alle goede koffieTcacao-plekken in Helsinki, reviewen we drie espressobar; Mad Hat, Cafuné Espresso bar en Capriole, leer je over het MJF Centre van Dilmah thee in Sri Lanka, nemen we de Eureka Atom onder de loep en vertelt Richard Schukkink je alles over de filter!
    5,99
    5,99
  • 5,99
    Quickview

    koffieTcacao 23 – JUN/AUG 2017

    In koffieTcacao 23 nemen we je mee op reis naar Boedapest, Peru, Thailand, Dubai, Engeland, Shanghai en Colombia, maar ook naar Waalre, Leuven, Haarlem, Utrecht, Eindhoven en Mechelen. En dan hebben het nog niet eens over de zomerbestemmingen van de huidige Nederlandse én Belgische baristakampioenen. Merijn Gijsbers, Esther Maasdam, Nick Vink, Tom Janssen, Jaantje van Damme en Daniella René Nyström deelden allen hun vakantieplannen met ons, want ze kunnen toch niet altijd maar koffie zetten, schenken en cuppen? Jij daarentegen kunt wel elke dag oefenen om een van de Tia Maria koffiecocktails uit deze editie te perfectioneren. Zo droom je makkelijk weg bij het lezen over deze verre bestemmingen. Of inspireert het je om de volgende dag de trein of auto te pakken en een rondje te doen langs de beste choco, thee en koffieadressen in Nederland en België!

    5,99
    5,99
  • 5,99
    Quickview

    koffieTcacao 22 – MRT/MEI 2017

    koffieTcacao 22 heeft een bijzondere cover. Wij konden niet kiezen uit de prachtige serie van Gabriela Sánchez y Sánchez de la Barquera dus maakten we er vier. Welke jij krijgt? Dat is ook voor ons een verrassing. Raken de onderwerpen dan nooit op? Nee, zeker niet. We komen zelfs pagina’s tekort. In dit nummer interviewen we Arjan Erkel, nemen we een kijkje in het Herbarium van Naturalis, bespreken we de zin en onzin van keurmerkchocolade door middel van een reis naar de Ivoorkust met UTZ, leggen we je alles uit over Batch Brew en als klap op de vuurpeil interviewen we koffiebaas Rob Berghmans en sterrenchef Francois Geurds in een dubbel-interview. Als dit je nog niet overtuigt moeten de 5 columns, 2 reisverhalen (Japan en India Assam), recepten, proeverijen, nieuwtjes en gadgets dit toch echt wel voor elkaar krijgen.
 Welke jij krijgt? Dat is ook voor ons een verrassing.
    5,99
    5,99
  • 5,99
    Quickview

    koffieTcacao 21 – DEC/FEB 2017

    koffieTcacao 21 is uit! Dus pak er een goede kop koffie, een warme thee of een spicy hot chocolate bij. Neem plaats op je luie stoel, in je favo koffiebar of pak je moment tussen het werk door en laat je bijpraten over alles op koffie-, thee- en chocolade gebied. We houden het warm in ons interview met Australische koffiebrander Ben Richardson, verdiepen ons in whisky en chocolade pairings en wij gingen op zoek naar zes vaste gasten en hun favoriete barista. Opzoek naar een warme bestemming? Pak dan onze citytrip naar Lissabon erbij. De ideale bestemming voor een mild klimaat en goede K, T en C!
    5,99
    5,99
  • 5,99
    Quickview

    koffieTcacao 20 – SEPT/NOV 2016

    Met koffieTcacao 20 mogen we weer een mijlpaal bijschrijven, want hij is uit! Vaak genoeg krijgen we de vraag: “Hoe krijg je elk nummer weer vol?” Vier jaar op weg en twintig nummers later is het antwoord nog steeds hetzelfde: “We komen zelfs pagina’s tekort.” Zo ook voor deze spetterende september editie van koffieTcacao magazine met op de Wizard of Oz-achtige cover de Nederlandse chocoladegoeroes Jack Steijn en Caroline Lubbers. We vonden het hoog tijd voor een persoonlijk interview (pag. 25) met de drijvende krachten achter de Amsterdamse cacaofestivals Chocoa en het Origin Chocolate Event, en we reisde af naar de neonlichten van Warschau
    5,99
    5,99
  • 5,99
    Quickview

    koffieTcacao 19 – JUN/AUG 2016

    Hoe je koffieTcacao 19 gaat gebruiken is geheel aan jou; als een zonnescherm pootje badend vanaf een zeilboot, om je vers geplukte thee mee in te pakken tijdens je theereis in India, als snijplank voor de chocolade die je zelf probeert te maken of gewoon om te lezen. Voor de citytrip bleven we deze keer dicht bij huis en pluisde we Antwerpen uit. Wij hopen in ieder geval dat dit 100 pagina’s dikke nummer je weer voldoende verrast, vermaakt en inspireert.
    5,99
    5,99
  • 5,99
    Quickview

    koffieTcacao 18 – MRT/MEI 2016

    koffieTcacao 18 is er zeker één om aan je collectie toe te voegen! Deze editie kent namelijk maar liefst vier verschillende covers. Toen wij op de redactie hoorden dat de The Department of Brewology een serie illustraties had gemaakt die onze filosofie over koffie weerspiegelen, was de keuze voor de koffieTcacao-cover snel gemaakt. Of eigenlijk covers dus. De serie Make Coffee Not War bestaat uit vier te gekke illustraties, die in deze rumoerige tijden weinig uitleg nodig hebben. En omdat kiezen niet altijd beter is gaan we voor delen; vier covers dus voor koffieTcacao 18! Welke jij krijgt? Dat is ook voor ons een verrassing.
    5,99
    5,99
  • 5,99
    Quickview

    koffieTcacao 17 – DEC/FEB 2016

    Met koffieTcacao 17 zijn we inmiddels drie jaar onderweg, hebben we 17 edities gemaakt en zijn we van 84 naar 100 pagina’s per editie gegaan. Om dit te vieren staan nu eens de makers op de cover. In deze editie vertelt Jeffrey Young hoe snel de markt aan het veranderen is en wat we de komende jaren kunnen verwachten. Ook leren we in koffieTcacao University hoe je nu een goede espresso maakt en reizen voor de citytrip af naar het prachtige Wenen!
    5,99
    5,99
  • 5,99
    Quickview

    koffieTcacao 16 – SEPT/NOV 2015

    koffieTcacao 16 staat weer boordevol met leesvoer. Want terwijl jij aan het zwembad lag of een survival tour door de tropen aan het maken was zat de redactie van koffieTcacao niet stil. In deze editie gaan we op reis naar Rwanda; het land van de duizend heuvels en veel goede koffie, hielden we een pittig interview met een theepionier Merrill J. Fernando en zochten we uit hoe belangrijk tampen nu echt is. Uiteraard mocht de citytrip niet ontbreken dus vertrokken we naar Schotland om te kijken wat Edinburgh te bieden heeft aan koffie, thee en cacao!
    5,99
    5,99
  • 5,99
    Quickview

    koffieTcacao 15 – JUN/AUG 2015

    We hebben koffieTcacao 15 weer volgestopt met verrassingen! Maak een theecocktail, steek je BBQ aan of ga voor die heerlijke cascara Ook gaan we met koffieTcacao columniste Sara S’Jegers op cacao-avontuur op Hawaï en hebben we het met stamgast Eva de roovere over lieve liedjes. We maakten een stoer bbq-gerecht dat perfect combineert met zwarte thee, en we prikte Kopenhagen op de kaart voor onze citytrip. Daarnaast vind je in dit nummer natuurlijk weer nieuwtjes, trends, weetjes en nuttigste tips!
    5,99
    5,99
  • 5,99
    Quickview

    koffieTcacao 14 – MRT/MEI 2015

    In koffieTcacao 14 hebben we flink uitgepakt met maarliefst zeven nieuwe rubrieken, smakelijke verhalen, verrassende fotografie en weetjes! De koffie, thee en cacao bedrijven schieten als paddestoelen uit de grond. Daarom elk nummer ‘Verse koffieTcacao‘ met in dit nummer aandacht voor The Chocolate Explorers en onze nieuwe columnist Alex Kitain schrijft over organic en vogelvriendelijke koffie! Maar natuurlijk gingen we ook gewoon op citytrip, ditmaal verkenden we Istanbul en is onze stamgast Ralph Moorman; ingenieur levensmiddelentechnologie, gezondheidscoach en personal trainer.
    5,99
    5,99
  • 5,99
    Quickview

    koffieTcacao 13 – DEC/FEB 2015

    Ook koffieTcacao 13 staat weer vol met alles wat je wil weten over koffie, thee en cacao. Of je nu iedere dag opzoek bent naar iets lekkers of gewoon van een kop op zijn tijd, we helpen je in deze editie weer onderweg. Zo spreken we met het belgische mediaicoon Marcel Vanthilt in onze stamgast rubriek, praten we je bij over arabicavariëteiten, nemen we je mee op reis naar Burundi voor hun specialty coffee. Ook gaan we aan de slag in de keuken met chocolade en gaan we langs in Munchen voor onze citytrip. Wederom genoeg leesvoer!
    5,99
    5,99

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X