Water, koffie, thee en je machine in 16 pagina’s

Water, koffie, thee en je machine in 16 pagina’s
11/09/2014 koffieTcacao

In KTC11 16 pagina’s over water. Wat is de invloed van water op de smaak van je koffie en thee maar ook op je machine? Een informatieve special met een grote watertest, een flowchart om je op weg te helpen, watertools en nog veel meer waterfacts.

Wist je bijvoorbeeld dat het kraanwater in Nederland conform het Nederlandse Waterbesluit aan strenge eisen moet voldoen? Daarom heeft Nederland erg goed water. Nederland haalt het drinkwater voornamelijk uit de oppervlakte (meren en rivieren). Dit levert minder hard water (gemiddeld 10 DH), maar zorgt wel voor bijvoorbeeld meer chloriden. In België is het water van de regio Antwerpen en Limburg  gelijkwaardig aan het Nederlands water. De rest van België wordt grotendeels bevoorraad met grondwater wat resulteert in meer mineralen en dus ook een hogere hardheid (gemiddeld 18-22 DH).

Lees de waterspecial in KTC11.
Verkrijgbaar bij tijdschriftspeciaalzaken in NL en BE en bij 75 Albert Heijns.
X
0 Shares
Share
Pin