Vincent Vallée wint World Chocolate Masters

Vincent Vallée wint World Chocolate Masters
02/11/2015 de redactie
In cacao, evenementen

De World Chocolate Masters 2015 is gewonnen door Vincent Vallée uit Frankijk. De competitie, ook het ‘Wereldkampioenschap chocolade maken’ genoemd, is de meest veeleisende wedstrijd voor chocoladeprofessionals in de wereld. Hij krijgt naast een exclusieve reis naar een cacaoplantage ook de kans om zijn winnende chocoladecreaties aan te bieden in het wereldvermaarde warenhuis Harrods in Londen. De zilveren en bronzen medaille gingen naar Hisashi Onobayashi uit Japan en Marijn Coertjens uit België. Diego Lozan uit Brazilië heeft de Social Media Award gewonnen: zijn chocoladekunstwerk kreeg de meeste stemmen van het publiek. Ramon Huigsloot, de Nederlandse kandidaat, zat bij de laatste 10 finalisten maar viel buiten de top drie.

“Tijdens de wedstrijd heeft Vincent Vallée innovatie en creativiteit naar een hoger niveau getild”, aldus Jean-Michel Perruchon, jury-president van de wedstrijd. “Zijn titel als World Chocolate Master is een bekroning voor ambachtniveau, de kennis en de visie die hij tijdens de competitie getoond heeft.”

Harrods
Vincent Vallée werd bekroond op het Salon du Chocolat in Parijs, de chocolade-arena waar de wedstrijd plaatsvond. Hij wint niet alleen een reis naar een cacaoplantage, hij krijgt ook de unieke kans om zijn wedstrijdcreaties aan te bieden in het wereldberoemde Harrods in Londen. Daar zullen ze deel uitmaken van de speciale Valentijncollectie die vanaf 1 februari aan het exclusieve publiek van het warenhuis wordt gepresenteerd. Daarnaast ontvangt hij ook een cheque van € 5.000 en keukentoestellen van KitchenAid ter waarde van nog eens € 5.000.

Social Media Award
De zilveren en bronzen medaille gingen naar Hisashi Onobayashi uit Japan en Marijn Coertjens uit België. Diego Lozano uit Brazilië ging aan de haal met de Social Media Award: zijn chocoladekunstwerk kreeg de meeste stemmen van het publiek.

My Or Noir-trofee
Tijdens de ceremonie deelde een afzonderlijke jury ook de ‘My Or Noir’-trofee uit. Dat is een speciale prijs voor de chef die de beste chocoladesmaken heeft gecreëerd in het Or Noir™ lab van Cacao Barry. Andrey Kanakin uit Rusland mag de felbegeerde prijs en 500 kilo van zijn eigengemaakte chocolade mee naar huis nemen.

The World Chocolate Masters is een initiatief van Cacao Barry.

X
0 Shares
Share
Pin