Vercruysse – Kortrijk

Vercruysse – Kortrijk
01/04/2013 koffieTcacao
  • Vercruysse
  • Vercruysse
  • Vercruysse

Vanuit de winkel vol chocolade, pralines, taarten en chocoladebroodjes kijk je direct de werkplaats in waar Geert Vercruysse zijn creaties maakt. Zijn vrouw Katrien staat in de winkel aan de Doorniksewijk 115 in Kortrijk. Een gezellige plek met boekenkasten vol chocoladerepen, dessert-wijnen en haar eigen schilderijen aan de muur.

Geert is gek van origine chocolade, 
maar maakt dit niet zelf. “Wie zit er nu te wachten op een zoveelste chocolademaker uit België? Ik ben evenveel bezig met viennoiserie (luxebrood) en patisserie, moet ik dan ook mijn eigen boter, bloem, praliné gaan maken?” Hij gaat liever op zoek naar nieuwe chocolademakers van 100% single origin chocolade en ‘direct trade, fairtrade en organic’. Onlangs stond hij in een Australische krant: het was daar groot nieuws dat een Belg met Australische chocolade werkt.

In de vitrine vind je altijd bijzondere creaties, want Geert is constant aan het vernieuwen en ontwikkelen. “Voor nostalgie heb ik weinig tijd.” Toch kun je ook voor klassiek gebak, zoals meringues en éclairs, bij hen terecht.

Vanaf vier personen kun je bij Vercruysse ook een chocolate tasting meemaken. Op de twee uur durende proeverij leer je hoe chocolade wordt gemaakt. Je proeft tien origine chocolades en ontdekt hoe uiteenlopend de smaken en belevingen 
van chocolade kunnen zijn.

Kwaliteit

Het onderscheid tussen commerciële en goede chocolade is volgens Geert makkelijk te maken. “Bekijk de ingrediënten. Zie je bij pure chocolade als eerste suiker, vanilline of iets andere kunstmatigs zoals plantaardige vetten of boterolie staan dan is het geen goede chocolade.” Geert heeft ook een blog om zijn chocokennis te verspreiden. Het moet consumenten helpen om chocolade “niet meer te consumeren, maar elk hapje te appreciëren.”

Vercruysse Patisserie & Chocolaterie
Doorniksewijk 115-117 | Kortrijk, België
patisserievercruysse.be

X
0 Shares
Share
Pin