Unelefante: Chocoladekunst uit Mexico

Unelefante: Chocoladekunst uit Mexico
20/05/2014 koffieTcacao
In cacao

CHOCOLADE IS AL HEERLIJK, MAAR DEZE REPEN VAN  UNELEFANTE MAKEN HET GEHEEL NOG MOOIER! ZE ZIJN NAMELIJK VOORZIEN VAN EEN KUNSTZINNIG LAAGJE MET BONTE KLEUREN.

Achter deze kunstwerkjes van Unelefante zitten creatief directeur Tatiana Sánchez en chocolatier Jorge Llanderal. Unelefante is opgericht door Tatiana. Zij begon met het maken van ballonnen voorzien van persoonlijke teksten. Omdat ze graag haar liefde voor chocolade in het merk wilde verwerken, besloot Sánchez samen te werken met Llanderal. Llanderal is een van de beste chocolatiers in Mexico.

Mexicaanse cultuur

Tatiana vindt het belangrijk dat haar producten dicht bij de Mexicaanse cultuur blijven. Alle producten zijn geïnspireerd op de Mexicaanse cultuur en worden ook gemaakt in Mexico. De eerste creatie was de Pollock, genoemd naar de beroemde schilder Jackson Pollock. In deze reep zit 54% cacao en is ‘beschilderd’ met opvallende kleuren. Vervolgens kwam de El Jardin Secreto (De Geheime Tuin) op de markt. Sánchez en Llanderal omschrijven deze reep als vrouwelijk. In deze reep zit 65% cacao, gekristalliseerde bloemblaadjes en droge abrikozen. Naast chocolade heeft Unelefante ook thee, mokken en andere cadeauartikelen.

Helaas is deze ‘kunstchocolade’ vooralsnog alleen in Mexico verkrijgbaar.


Kijk voor meer chocolade-nieuws op de koffieTcacao nieuwspagina


Bron: Culy/KNSTRCT

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X