Troost en Leut | Oosterhout

Troost en Leut | Oosterhout
01/03/2016 koffieTcacao
  • Troost en Leut
  • Troost en Leut

Bij Troost en Leut aan de Kerkstraat in Oosterhout geniet je in alle rust van thee, koffie en gebak.

Laura van der Heijden volgde de opleiding tot interieurstylist bij Artemis in Amsterdam, maar een baan vinden was niet gemakkelijk. Laura’s moeder,  eigenaar van een koffie- en theespeciaalzaak kon haar hulp echter goed gebruiken. Jarenlang werkte Laura met veel plezier bij haar. Ze volgde cursussen en werd gecertificeerd barista. Lang droomde ze van een eigen zaak. Die opende ze vorig jaar: Troost en Leut, waar je niet alleen heerlijke koffie en thee drinkt, maar deze ook voor thuis kunt kopen, naast heel veel ander lekkers en allerhande koffie- en theetoebehoren. Van serviezen tot baristatools en Jura koffiemachines, van siropen tot bakmixen.

Laura: “In Troost en Leut komen heel veel dingen waar ik van houd bij elkaar: styling, koffie, thee, mooie spullen en het mensen naar de zin maken. Ik nam Peer & Jacobs in de arm om mijn ideeën uit te werken. Troost en Leut is een zaak waar ik zelf ook graag naartoe zou gaan: open, licht en fris. Ik vind het belangrijk dat onze gasten hier een moment van rust vinden. Vandaar de keuze voor pasteltinten, Scandinavisch design, een vleugje brocante en rustige muziek in de zaak.”

In Oosterhout hoef je niet direct alle koffietrends te volgen, maar Brabanders gaan wel voor kwaliteit. Laura: “We verstaan de kunst van het genieten. Een tikkeltje Bourgondisch zijn we wel.” Taarten worden ambachtelijk gebakken door Mooie Keetje. Losse thee verkoopt Laura in tachtig soorten, waarvan een groot deel biologisch. Haar vaste clièntele gaat inmiddels van jong tot oud. En als het binnen bij Troost en Leut weer eens lekker druk is, dan kun je op het terrasje voor de zaak plaats nemen.


Koffie: Blanche Dael
Machine: Kees van der Westen Mirage
Maler: Mahlkönig
Thee: eigen import en Dilmah
Melk: Campina dagverse volle biologische melk
Soja: Alpro For Professionals
Taart en Koek: wisselend aanbod van Mooie Keetje
Specialiteit: Troost en Leut melange: groene thee met citroen en gember


Troost en Leut
Kerkstraat 5 | Oosterhout, Nederland
troostenleut.nl

X
2 Shares
Share2
Pin