KTC interview: Tres Hombres

KTC interview: Tres Hombres
18/06/2016 koffieTcacao
In magazine

Je bent kapitein op een grote olietanker en vaart overzees. Midden op de Atlantische Oceaan, op dezelfde breedtelijn als Nicaragua, doemt plotseling een groot zeilschip op. De grote masten fier overeind, de wind blaast de dertien witte doeken bol. Je snuift achterdochtig. Heeft de stookolie je bedwelmd?

Eenmaal iets dichterbij blijkt het schip geen luchtspiegeling te zijn. Het is de Tres Hombres, een van de zeldzame cargozeilschepen op deze aardbol, zo niet het enige. Het vaart sinds vijf jaar vanaf Den Helder naar de Caraïben om daar Europese producten te brengen en rum, koffie, thee en cacao mee terug te nemen. Alsof de VOC-tijden herleven, maar dan een stukje ethischer.

Zeilen met je ziel

“Voorzichtig, hier moet je je been goed optrekken.” Arjen van der Veen legt uit hoe je zijn zeilschip zo smooth mogelijk betreedt vanaf de wal, terwijl hij zelf behendig op het dek springt. Zijn gevolg komt hem achterna. Arjen is samen met Andreas Lackner en Jorne Langelaan, eigenaar van Fairtransport Shipping & Trading en mede-aandeelhouder van het 32 meter tellende gevaarte.

In KTC #19 lees je het hele interview met Arjen over de Tres Hombres!

Zie hier alvast de Tres Hombres in actie op het water…

[vimeo width=”650″ height=”325″]https://vimeo.com/162736453[/vimeo]

 

1 Shares
Share1
Pin