Fujian – KTC op theereis

Fujian – KTC op theereis
10/12/2015 koffieTcacao
In thee

Een ontzagwekkende theeprovincie

China. Het land van het midden. Het land van draken en gestoomde broodjes. Het land van hightech en modern kapitalisme, maar ook het land van warmte, gastvrijheid en natuurlijk thee. Onder de vlag van haar bedrijf Origin Trips reisde Deirdre Deprettere met een groep theeprofessionals en theeliefhebbers naar de theeprovincie Fujian in China om met eigen ogen te zien hoe thee groeit en hoe het wordt bewerkt en gedronken in het geboorteland van de thee.

Vanaf het vliegveld manoeuvreert onze chauffeur kalm en ontspannen richting onze eerste bestemming. Onze
energieke lokale gids, Cindy, ratelt aan één stuk door over ons programma, de regen die op komst is en de theepluk die nu bijna afgerond is. Het is nog vroeg, maar de fanatieke vochtige lucht bekruipt ons als een kriebelende deken en verrast knijpen we onze ogen dicht tegen het onverwacht felle licht. We zijn in de provincie Fujian in het zuidoosten van China en zijn op weg naar de ge­boorteplaats van tie guan yin: Anxi.

Deirdre met pluksters_LR

Lente
De zon is net op, maar op de akkers wordt al gewerkt. Een boerin met een rond gezicht en een rieten hoed op, staat over haar groenten gebogen. Verderop verbrandt een boer zijn afval. De rook stijgt draaiend op en vermengt zich met het dikke wolkendek. Drie koeien sjokken voort langs de rand van de weg, een los touw hangend om hun nek. Het is lente. Je voelt en ruikt het in de lucht. Als we Anxi naderen zien we ons letterlijk…

Lees hele reisverhaal naar Fujian in KTC17.
Verkrijgbaar bij tijdschriftspeciaalzaken in NL en BE en bij 75 Albert Heijns.
X
0 Shares
Share
Pin