Trending: thee-kaasproeverijen!

Trending: thee-kaasproeverijen!
20/04/2016 koffieTcacao
In thee
thee-kaasproeverijen

De match thee+kaas is misschien nog niet zo populair alsook vanzelfsprekend als wijn+kaas, maar deze bijzondere combinatie wint de laatste jaren zeker terrein nu er ook meer kwalitatief goede thee in de winkelschappen voorradig is.

Geloof het of niet, thee en kaas combineert even goed als wijn en kaas. De smaakprofielen van beiden dranken hebben namelijk dezelfde opbouw; tannines, leeftijd, bitterheid, zoetheid, die van invloed is. Zoute, pittige kazen combineren bijvoorbeeld goed met een zoetere wijn en dat geldt ook voor een zoete thee. Van oudsher worden natuurlijk koffie en thee veelal in één adem genoemd, maar gezien de smaakprofielen is thee meer gerelateerd aan wijn dan aan koffie. Thee-kaasproeverijen dus!

Thumbs-up van culinair Nederland

Ook in het Nederlandse culinaire circuit duikt de combinatie van thee en kaas steeds vaker op. Zo werd er bijvoorbeeld in de 11 april-uitzending van het televisieprogramma ‘Koken met Van Boven uitgebreid aandacht besteed aan deze bijzondere match.

Thee-kaasproeverijen

In Kampen was het De Eenhoorn die samen met Kaatje bij de Sluis en Fromagerie Kef anderhalf jaar geleden al de eerste thee-kaasproeverij organiseerde. Sindsdien zijn er samenwerkingen geweest met diverse bijzondere restaurant- en kaasleveranciers, zoals Bourgondisch Lifestyle en L’Amuse.

Op dinsdag 10 mei host De Eenhoorn weer een thee-kaasproeverij. Aanmelden kan per mail.

X
0 Shares
Share
Pin