Thee en watertemperatuur

Thee en watertemperatuur
10/04/2013 de redactie

Een blog van Marshaln.com. “I hope that, if nothing else, my musings here will help you find a better tea experience – life’s too short to be drinking bad tea.”

“Ik was slechts een paar dagen in de VS, voor een conferentie en moest het een paar dagen uitzitten met matige thee. Ik had wel wat eigen thee mee. Tegenwoordig hebben goeie hotels betere koffiezetapparaten dan vroeger. Bij de oude machines moest je hete water langs de plek waar de koffie zit en kwam terecht in een glazen pot waarin alles wat je erin stopte naar koffie ging smaken. De nieuwe apparaten hebben een constructie waarbij je het koffie-element kunt verwijderen en water direct je kopje in loopt. Dat betekent – onder andere – dat het niet meer nodig is om de koffiegeur te elimineren voor je het water kunt gebruiken voor thee. Dus gelukkig was de thee in mijn kamer ok.

Helaas gold dat – verrassend genoeg – niet voor de vliegveldlounge. Hun koffiezetapparaat had een volautomatische heetwaterkraan die water uitspuugt door een druk op de knop. Dit kraantje is echter problematisch, het water is te koud. Ik vermoed dat het zo’n 80-85 graden was en thee brouwt simpelweg niet naar behoren in zulke temperaturen. (…) ”
Lees verder…

X
0 Shares
Share
Pin