The London Coffee Festival Virtual: 12 uur livestream

The London Coffee Festival Virtual: 12 uur livestream
13/04/2021 koffieTcacao
In evenementen, koffie
The London Coffee Festival Virtual

NOOIT EERDER WAS HET ZÓ GEMAKKELIJK OM THE LONDON COFFEE FESTIVAL BIJ TE WONEN. BESTEL JOUW GRATIS KAARTEN EN GENIET VRIJDAG 16 APRIL VAN HET 12-URIGE VIRTUELE KOFFIEFEEST. GEWOON VANUIT JE EIGEN ZETEL.

Het moge duidelijk zijn: Allegra Events, de organisator van de internationale koffiefestivals, laat zich niet uit het veld slaan door de pandemie. Na het aflassen van de koffiefestivals vorig jaar, kwam de organisator afgelopen september met het wereldwijd virtuele evenement The Global Coffee Festival. Nu verschijnt ook hun firstborn The London Coffee Festival in een virtuele variant. Via een gratis online videostream vinden er meer dan zestig interessante evenementen plaats, die laten zien hoe bruisend de koffiescene in Londen is. Bekijk hieronder wat je niet mag missen. 

Line-up: de hoogtepunten van The London Coffee Festival Virtual

Het virtuele evenement is onderverdeeld in vier tijdslots, geleid door hosts Dave Burt en Celeste Wong. Dit zijn een aantal hoogtepunten per slot. Het hele programma vind je hier.

Sessie 1: 09.00 – 11.30 uur

Creating Unique Spaces & Experiences
Een interview met Prue Freeman, directeur van Daisy Green. De keten brengt de Australische food & coffee culture naar Londen in individueel ontworpen – en zeg maar gerust iconische – cafés.

Paneldiscussie: Subscription Models In Coffee
Abonnementsmodellen hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop consumenten producten kopen. Hoe pakt dit uit voor koffiebedrijven.

A Place For Philosophical Debate and Tweed Lovers – Recreating The London Coffee House
Een interview met Henry Ayers en Ed Parkes, mede-oprichters van The Gentlemen Baristas.


Sessie 2: 11.30 – 14.00 uur

Post-Pandemic Interior Design & Branding
Een interview met Cameron Fry, oprichter en creatief directeur van Liqui Group en Crate47.

Technology in Hospitality: How The Right Technology Is Helping To Reshape Coffee Service
Met Animesh Chowdhury, directeur van Good Till by Sum Up en special guests.

A Journey On The Road Less Travelled
Kamal Bengougam, commercieel directeur van Eversys Group en host Celeste Wong bespreken waarom het bepalen van een intentie belangrijk is voor het maken van goede keuzes in het (bedrijfs)leven.

Paneldiscussie: Making Space – Inclusion in Coffee & Hospitality
Lorraine Copes, oprichter van Be Inclusive Hospitality, leidt een paneldiscussie over rassen- en gendergelijkheid, diversiteit en vertegenwoordiging in de Britse koffie- en horecasector.

Coffee Neighbourhoods: Central London
De eerste tour neemt je mee naar de specialty coffee-scene in het centrum van Londen. Verwacht nieuwe concepten, hotspots en verborgen juweeltjes.

The London Coffee Festival Virtual

Sessie 3: 14.00 – 17.30 uur

Lavazza presenteert: La Reserva de Tierra, ‘Stories of
Sustainability, Gastronomy and Opportunities’ – A Food And Coffee Flight
Michelin-sterrenkok Jason Atherton en Masterchef-jurylid Monica Galetti nemen je mee achter de schermen van hun Londense restaurants.

The Four Keys Formula: Pressure with Notes Coffee Roasters
Een masterclass over Sage‘s ‘Four Keys Formula’ voor het zetten van specialty coffee thuis, met een focus op druk.

The Lab Panels: Performance, Culture and Community
La Marzocco en topsporters onderzoeken de rol van koffie als katalysator voor verandering in prestaties, cultuur en gemeenschap.

The Coffee Sprudgecast: Maxwell Colonna-Dashwood
In een speciaal opgenomen podcast van Sprudge (ofwel de Sprudgecast) spreekt koffielegende en medeoprichter van Colonna Coffee Maxwell Colonna-Dashwood over alles wat met koffie en Londen te maken heeft.


Sessie 4: 17.30 – 21.30 uur

How To Hygge At Home
Waar Nederlanders het moeilijk-te-vertalen woord ‘gezelligheid’ kennen, hebben de Denen het woord ‘hygge’ (hue-guh). De betekenissen komen overeen. Voor Danish Bakery staat hygge voor een goede combinatie van eten en koffie. Bekijk de foodpairing met Karsten Bøttker, concept manager bij Danish Bakery.

The Plant-Based Brunch
Chef-kok Amy Lanza bereidt een heerlijke brunch met Alpro-producten.

Grinding 101: At Home​
De beste tips en trucs van Fiorenzato om het malen van koffie onder de knie te krijgen.

Cupping And Tasting At Home
Leer koffie proeven als een pro in deze korte module over cupping en het proeven van koffie van The Global Coffee School.

Coffee At Home With… Rob Clarijs
Tijdens de laatste editie van The London Coffee Festival in 2019 won hij de prestigieuze wedstrijd Coffee Masters. Nu ontdek je hoe de Nederlandse koffiekampioen thuis zijn koffie zet.


Nieuwe data Londen en Amsterdam

Zie The London Coffee Festival Virtual als een fijne warming-up, want ook de fysieke festivals liggen in het vizier. Het Londense koffiefestival staat gepland van 23 tot en met 26 september. De nieuwe data voor The Amsterdam Coffee Festival zijn 5 tot en met 7 november. Hopelijk tot dan!

 

X
0 Shares
Share
Pin