5x toffe producten op The London Coffee Festival

5x toffe producten op The London Coffee Festival
09/04/2019 de redactie
The London Coffee Festival producten

MAAR LIEFST 29.400 BEZOEKERS BEGAVEN ZICH EIND MAART NAAR THE OLD TRUMAN BREWERY  VOOR DE  THE LONDON COFFEE FESTIVAL 2019, WAAR DE MOOISTE KOFFIES, COOLSTE GADGETS EN MEEST GEAVANCEERDE MACHINES CENTRAAL STONDEN. OOK WIJ BEHOORDEN TOT DE GELUKKIGE FESTIVALGANGERS EN HEBBEN DE TOFSTE PRODUCTEN VOOR JE OP EEN RIJ GEZET.  

the london coffee festival 2019

1. 9BARISTA

Gedreven door zijn liefde voor straalmotoren én koffie ontwierp William Playford de allereerste jet-engineered koffiemachine: de 9BARISTA. Bij het zetten van een goede espresso zijn volgens de Engelsman, die aan University of Cambridge afstudeerde in Engineering,  dezelfde eigenschappen vereist als bij een straalmotor: hoge druk, gecontroleerde temperaturen en met precisie ontworpen componenten. Na vijf jaar sleutelen werd de geavanceerde espressomaker, zonder elektronica en bewegende onderdelen, via Kickstarter gefinancierd en op The London Coffee Festival gelanceerd. Net als de ouderwetse Bialetti moka pot zet je de 9BARISTA op een gaspit en met een hoogte van slechts 18 cm is hij ook perfect om onderweg te gebruiken.

9barista.com

 2. Loveramics x Dale Harris

Loveramics, wat vorig jaar nog de Modern Colour Changing Cupping Bowl en Brewers serie lanceerde, heeft een nieuwe serie. En wat voor één! Voor het internationaal geliefde porseleinmerk ontwierp de Londense keramist Ben Sutton, in samenwerking met 2017 World Barista Champion Dale Harris, een espresso-, flat white- en cappuccinokop. Dale Harris: “We hebben deze serie gemaakt om dranken te kunnen serveren in een reeks koppen die matcht met de kwaliteit van de ingrediënten en barista’s. We wilden het vakmanschap van Ben Suttons handgemaakte designs combineren met alles wat Loveramics zo geliefd maakt onder koffiecommunity.” De nieuwe serie is komende week op de 2019 Boston World Coffee Championships te bewonderen.

loveramics.com

the london coffee festival 2019

 3. La Marzocco KB90

De primeur van de KB90 was voorbehouden aan The Amsterdam Coffee Festival, maar nu mochten ook onze overzeese buren een blik werpen op de nieuwste, revolutionaire machine van La Marzocco. De KB90 is voorzien van een ergonomisch straight-in portafilter vergrendelingssysteem.. Koffieresten in de groep worden na het verwijderen van de filterdrager direct schoongespoeld met water en stoom. En een op een algoritme gebaseerd systeem zorgt ervoor dat de extractie van de espresso automatisch stopt bij het gewenste gewicht. Bellissimo!

international.lamarzocco.com

 4. HuskeeCup

Tijdens Latte Art Live schonken Dhan Tamang, Lem Butler, Agnieszka Rojewska en Luke Shilling  tijdens de dagelijkse live workshops oogstrelende free-pour latte art in koppen, die ook nog eens beeldschoon waren. HuskeeCup, sponsor van Latte Art Live, is een Australisch merk dat minimalistische koppen maakt van koffieresten. De koppen, ontworpen voor in de koffiezaak, thuis en onderweg kun je momenteel in drie Europese steden bemachtigen. Reden genoeg voor een citytrip naar Bristol, Stockholm of Madrid, want bij de zaken Red Bird Edit (Bristol), The Mega Cafe (Stockholm) en Religion Specialty Coffee (Madrid) scoor je ze! Wachten kan ook, want HuskeeCup hoopt nog in 2019 wereldwijd verkrijgbaar te zijn. Wij kijken er naar uit!

huskee.co

the london coffee festival 2019
the london coffee festival 2019

 5. Rob Clarijs, de beste achter de Faema E71E

Faema was dit jaar sponsor van de competitie Coffee Masters™, waar onze eigen Rob Clarijs ervandoor ging met de titel. Achter de customized E71E, Faema’s nieuwste espressomachine met onder andere volledige controle over de temperatuur, infusietijden en pompdruk, liet Rob zijn beste koffiekunsten zien. Lees hier hoe Rob terugkijkt op de bloedstollende finale.

faema.com

Openingsbeeld Gary Handley

28 Shares
Share28
Pin