The Harbour | IJmuiden

The Harbour | IJmuiden
04/05/2018 koffieTcacao
  • The Harbour
  • The Harbour IJmuiden
  • The Harbour

Waar in de grote steden specialty coffee- bars niet meer weg te denken zijn uit het straatbeeld, is het in de buitensteden soms nog even zoeken. In IJmuiden kunnen ze sinds augustus 2017 rekenen op The Harbour van Sabine Roderkerke. De eigenares liet zich in de opstartfase volledig inspireren door haar hometown. “Ik houd van het rauwe, industriële gevoel dat IJmuiden meebrengt.”

KOFFIEGEREEDSCHAP

Tijdens het koffiemeesterschaps- programma van Joost Leopolds De Koffieschool ontmoette Sabine Michel van Alleborgh Espresso. Toen vervolgens haar bovenkamer op volle toeren draaide met ideeën voor een eigen zaak, wist ze dat hij dé man was voor een goede babbel over koffiehardware. Binnen de kortste keren schitterden er een La Marzocco Strada, Puqpress en drie Ceado molens op haar gloednieuwe bar.

EIGEN BAKSELS

“Veertien jaar lang werkte ik voor de overheid. Nu zet ik zes dagen per week koffie, bak ik taarten en ontvang ik gasten. And I love it!” Sabines persoonlijke favoriet is de brownie met pecannoten, witte chocolade en kokos. Smaakt net als het andere huisgemaakte gebak fijn bij de koffie, een Brazilië en de Motto-blend, van het Amsterdamse Stooker Roasting Co. In de nieuwe pakhuis-achtige unit met zwart-metalen boogramen is het rauwe havenleven voelbaar. Op de vroege ochtend, wanneer Sabine vanaf 7.00 uur de deuren opent, trekt The Harbour een divers publiek van bouwvakkers, vissers, vrachtwagenchauffeurs tot zakenmensen. Later in de middag maken zij plaats voor gasten die nog voor een laatste kop koffie komen voordat ze de boot naar Newcastle pakken, die net om de hoek afvaart. De komst van The Harbour is een goed begin van de ontwikkeling van het havengebied van IJmuiden. Als de aangrenzende leegstaande gebouwen net zo’n mooie invulling krijgen, kan dit weleens de nieuwe hotspot aan de kust worden.

“Op de bar van the Harbour schitteren een La Marzocco Strada. Puqpress en drie Ceado molens. “


Machine: La Marzocco StradaMolen: 3x Ceado Molen
Koffie: Stooker Roasting Co., Motto Blend en Brazilië Lavrinha
Melk: Melkan volle melk
Plantaardig: Alpro For Professionals amandel-, kokos- en sojadrank
Thee: Dilmah en verse munt of verse gember-sinaasappelthee
Taart/koek: Ondere andere glutenvrije pistachekoeken en kokosmakronnen
Specialiteit van de kaart: Hangop met witte chocolade/framboos, honing/ noten of karamelsaus- en brokken


The Harbour
Halkade 19a, Ijmuiden


Wil je naast deze Gespot ook de nieuwste Gespot’s lezen in koffieTcacao magazine? Abonneer je dan nu!

X
0 Shares
Share
Pin