The Amsterdam Coffee Festival 2019: de hoogtepunten

The Amsterdam Coffee Festival 2019: de hoogtepunten
21/02/2019 koffieTcacao
Amsterdam

NOG MAAR EEN WEEK OP TELLER: DE HOOGSTE TIJD VOOR EEN VOORUITBLIK OP HET KOFFIEFEEST VAN HET JAAR: THE AMSTERDAM COFFEE FESTIVAL. WAT KUN JE, NAAST DE NODIGE CAFEÏNE, VERWACHTEN VAN DIT WEEKEND EN WELKE EVENEMENTEN MAG JE NIET MISSEN?

Op de programmering van het festival staan een aantal oude bekende onderdelen zoals de SCA kampioenschappen, The LAB, Latte Art Live en Coffee Mixologists ALLSTARS, maar ook een paar gloednieuwe! Zo maken Roast Masters™ , The Fields en The Mindful Coffee Tasting Experience hun debuut. Wij zetten de hoogtepunten van deze aankomende zesde festivaleditie voor je op een rij.

SCA CHAMPIONSHIPS

Zoals elk jaar host het festival vier SCA kampioenschappen. Hier strijden de beste barista’s van Nederland om de nieuwe Brewers Cup-, Latte Art-, Cup Taster- en Baristakampioen te worden. Wie bereidt de lekkerste filterkoffie? Wie zal de mooiste kunstwerkjes in de kop schenken? Wie beschikt over de beste smaakpapillen? En wie treedt er in de voetsporen van drievoudig baristakampioen Lex Wenneker, die vorig jaar zijn carrière als wedstrijdbarista afsloot met zilver op het World Barista Championship? Spannend!

amsterdam coffee

ROAST MASTERS

Na de wereldberoemde wedstrijden Coffee Masters™ en Coffee Mixologists™, bedacht door de meesterbreinen van Allegra Events, debuteert nu Roast Masters™ op The Amsterdam Coffee Festival. Deze gloednieuwe koffiewedstrijd brengt de beste specialty coffee-branders van de wereld bij elkaar en onderwerpt ze aan de ultieme test. In een dynamische, live setting meet elke brander zich in twee disciplines: het koffiebranden en blenden van espresso. Juryleden Anne LunellNiels te VaanholdRubens Gardelli en Hans Zevenhek bepalen wie er op zondag naar huis gaat met de felbegeerde Coffee Masters-titel.

THE MINDFUL COFFEE TASTING EXPERIENCE

In plaats van op Italiaanse wijze een shot achterover slaan voor een cafeïneboost, wordt tijdens The Mindful Coffee Tasting Experience met complete aandacht koffie gedronken. Just Breathe meditatie expert Michael James Wong leidt de meditatieve koffieproeverij en 45 minuten lang worden al je zintuigen geprikkeld door het zetten, schenken en proeven van koffie. Bonne Postma en Rob Kerkhoff van KEEN Coffee selecteerden de koffies en verzorgen aan het einde van de sessie ook nog een cupping én branddemonstratie. Ervaar een compleet nieuwe koffiebeleving en verzeker je toegang voor deze VIP-experience nu online.

amsterdam coffee

THE LAB

Terug op het festival is The LAB, dit jaar georganiseerd door koffieTcacao. In het teken van innovatie, kennis vergaren en grenzen verleggen zijn er interactieve demonstraties, workshops en proeverijen. Kom bijvoorbeeld langs bij de sessie Sustainability in Our Industry door MVO Nederland of The Coffee Cocktail (R)evolution door Tia Maria.

COFFEE MIXOLOGISTS ALLSTARS

Bartenders van Nederlands hotste cocktailbars shaken bij Coffee Mixologists ALLSTARS de lekkerste koffiecocktails. Elke dag eindigt met een freestyle Mixology Throwdown, waar bars de strijd met elkaar aangaan om orders uit het publiek op te nemen en koffiecocktails op basis van Tia Maria likeur te serveren. Jij kiest de favoriet!

amsterdam coffee

THE FIELDS

Met een verse koffiecocktail van Coffee Mixology Allstars in de hand kun je zo doorlopen naar The Fields. In de groene oase in het hart van het festival is dit de plek om de voetjes van de vloer te laten gaan tijdens live DJ-sets. Tropische tunes en relaxte mediterraanse beats komen uit de speakers, de lekkerste drankjes uit de cocktailshaker.

ONTMOET KOFFIETCACAO OP THE AMSTERDAM COFFEE FESTIVAL

Vanzelfsprekend is koffieTcacao ook van de partij. Je vindt ons op stand T05 in het Transformatorhuis. Ontdek op onze Facebook welke leuke acties we dit jaar in petto hebben. Terugblikken op vorig jaar?

TICKETS

Klinkt bovenstaand als muziek in je oren? Bemachtig je Amsterdam Coffee Festival tickets op: amsterdamcoffeefestival.com. See you there!

The Amsterdam Coffee Festival krant

Mocht je meer willen weten over het festival, lees dan ons artikel The Amsterdam Coffee Festival 2018 om te ontdekken hoe het koffiefeest vorig jaar was of blader hieronder The Amsterdam Coffee Festival krant van dit jaar door. Deze staat vol met koffies, gadgets, hotspots, interviews en alles wat je moet weten over het festival. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X