Help, de chocolade is bijna op!

Help, de chocolade is bijna op!
22/11/2013 koffieTcacao

De chocolade-industrie maakt zich zorgen: er dreigt wereldwijd een tekort van een miljard kilo cacao tegen 2020.

Het probleem ligt bij de productie: boeren in West-Afrika planten liever rubber- of palmbomen voor olie dan arbeidsintensieve en teergevoelige cacaobomen. Grote fabrieken zoals Barry Callebaut zijn daarom begonnen met speciale cursussen om boeren te helpen bij het telen van cacao. “We wijzen hen in onze modelboerderijen ook op het belang van diversificatie: naast cacao kunnen ze best rubber of palmolie produceren en fruit kweken. Met verschillende oogsten hebben ze een zekerder en hoger inkomen. Bovendien zorgen we voor betere voorzieningen. Met onze steun kunnen we boeren aan schoon water, onderwijs en betere huizen helpen. Wat hopelijk voor hen een reden is om toch voor cacao te blijven te kiezen”, zegt producent Barry Callebaut.

Verwachting
De grote spelers in de chocolademarkt – Nestlé, Mars en Barry Callebaut – hebben berekend dat er tegen 2020 een tekort van één miljard kilo cacao te verwachten valt. Dit op een totale productie van vier miljard kilo per jaar wereldwijd.

Bron: Het Laatste Nieuws

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X