Tea’s Delight – Amsterdam

Tea’s Delight – Amsterdam
09/09/2015 koffieTcacao
  • tea
  • tea
  • tea
  • tea
  • tea

Hong Tong Wu en zijn zus Yiemie brengen met Tea’s Delight rust in de Amsterdamse hectiek.

Een klassiek Chinees theehuis waar je naartoe gaat om even op adem te komen en waar je op traditionele wijze bijzondere Chinese thee drinkt, dat is wat Hong Tong en zijn zus Yiemie voor ogen hebben. Twee jaar geleden openden ze Tea’s Delight in de Amsterdamse Kinkerstraat. Met hun collectie premium theeën uit de gebergtes van China, Taiwan en Japan willen ze een stukje rust en bewustzijn toevoegen aan de gehaaste Nederlandse cultuur.

Hong Tong: “Als je je de weg, de mensen en het werk voorstelt die hebben geleid tot de mooie thee die in je kopje zit, dan ben je er nog bewuster van dat het het waard is om ervan te genieten en er de tijd voor te nemen. Met grote zorgvuldigheid zoeken we onze theeën uit. Twee keer per jaar reizen we onder andere naar de theeplantage in zuidoost China waar onze familie werkt en 
komen we met theeën naar Nederland 
die nergens anders te koop is, behalve 
in de dorpjes daar.”

Yin en yang

De inrichting van Tea’s Delight is geïnspireerd op de yin yang filosofie. 
Je vindt er hout en bamboe, hoge en lage zitjes en een evenwichtig gebruik van lichte en donkere tinten, naar voorbeeld van de moderne thee huizen in China. “Nadat klassieke theehuizen in China tijdens de culturele revolutie waren verboden, omdat het plekken waren om samen te komen en over cultuur te praten, zijn ze sinds enkele jaren weer enorm in opkomst. Dat zie je niet alleen in de grote steden, maar ook op het platteland. Heel fijn omdat te zien, want theehuizen zijn onlosmakelijk verbonden met de Chinese levensstijl en cultuur”, aldus Hong Tong.

Tea’s Delight is een plaats om samen 
met je gezelschap of alleen te genieten van de thee, maar ook om meer te weten te komen over thee. Je kunt er theeworkshops volgen, tea tastings bijwonen, een boekje lezen uit de verzameling boeken over thee en je verdiepen in de Chinese kunstcultuur, zoals met een workshop kalligrafie of papiersnijden. Het gastenboek staat 
vol complimenten en bedankjes van bezoekers met uiteenlopende nationaliteiten. Hong Tong: “Nederlanders moeten nog iets meer bekend worden met de Chinese theecultuur. Maar dat gaat steeds beter. Mensen kiezen vaker voor bewust en gezond eten en drinken. En daar sluit de Chinese theetraditie naadloos bij aan.”


Tea’s Delight
Kinkerstraat 58 | Amsterdam, Nerderland
teadelight.com

0 Shares
Share
Pin