Szántó Tibor San Cristobal Crudo 70%
20/03/2014 koffieTcacao

Szántó Tibor San Cristobal Crudo 70%

Hongaar Tibor is wijnexpert, doceert aan ’s werelds grootste wijnschool én maakt zijn eigen chocolade. “Wijn en chocolade maken komt overeen”, zegt hij. Bij beide is het de kunst om het oorspronkelijke karakter van de vrucht zo goed mogelijk tot uiting te laten komen in het eindproduct. Tibor maakt zijn chocolade volgens de traditionele stone ground methode: fijnmalen met een granieten molensteen. Overgebleven fermentatiezuren vervliegen, maar alle aroma’s blijven behouden. De structuur van deze reep, van Hispaniola bonen uit de Dominicaanse Republiek, is grof en schuurt (suikerkristallen). Dat is even wennen. Maar dan opeens een smaakexplosie! Wauw! Rijp zoet tropisch fruit: ananas, banaan, mango, gevolgd door wat kruidige en diepere tonen. De nasmaak is warm, vol, fruitig en licht kruidig. Aangezien we hier niet dronken van worden: “Nog een stukje graag!”

5uit5

Verkrijgbaar bij Puur Koffie in Oosterbeek
Prijs: € 5,60 voor 60 gram

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X