Stomping Grounds | Dubai

Stomping Grounds | Dubai
09/08/2017 koffieTcacao
In dubai, gespot, gespot koffie
  • Stomping Grounds
  • Stomping Grounds
  • Stomping Grounds

“Bij Stomping Grounds leggen enthousiaste barista’s het smaakprofiel van de gezette koffie aan tafel uit”

De opmars van specialty coffee slaat ook Dubai niet over. Een recente aanwinst is Stomping Grounds. Vanuit de liefde voor koffie opende Australiër Ryan Godinho (34) begin 2016 dit koffieparadijs. Al vanaf zijn tienerjaren werkt Ryan in de koffie. Hij begon als barista in Australië en is inmiddels een SCA-gecertificeerde trainer, jurylid bij kampioenschappen en ook koffiebrander. De koffie die Stomping Grounds serveert, is van zijn eigen merk Specialty batch coffee. Ryan brandt zijn koffie op een Giesen-brander en koopt enkel koffies in van 84 punten en hoger, meestal direct bij de boer.

Bedrijfsleider Samson: “Koffie in Dubai is normaal heel donker gebrand. Hier serveren we licht tot medium gebrande koffies. En de gasten blijken hiervan te houden. Ze komen soms twee tot vier keer per dag terug. Het is dan ook de hele dag druk in de zaak. Zo druk dat we sinds kort tot elf uur ‘s avonds open zijn.”

VAN KLEIN TOT FILTER

Gasten drinken veel piccolo’s, maar ook filterkoffie en proberen graag nieuwe dingen uit. We begrijpen ook waarom wanneer senior barista Jane ons met veel overtuiging een Colombia Huila aanraadt. Zij zet deze op de V60 met een ratio van 1:15 en water van 91° graden. Het resultaat: een prettige, milde filterkoffie. Niet heel uitgesproken maar daardoor zeker toegankelijk. De cappuccino met natural Ethiopië yirgacheffe valt helemaal goed in de smaak. Mooi in balans zonder teveel overheersende zuren.

WISSELENDE SINGLES

Behalve het koffiemenu met keuze uit de huisblend en twee wisselende singles staan er ook genoeg lekkere maaltijden op de kaart. Samson: “De locals eten vooral zoet bij de koffie. Ik zou willen dat ze ook meer van de andere gerechten eten, gewoon omdat ze zo goed zijn.” Het is duidelijk dat de liefde voor goede koffie en eten hier groot is. Enthousiaste barista’s die het smaakprofiel van de gezette koffie aan tafel uitleggen en de heerlijke eggs benedict en quinoa met amandelmelk, bosbessen en aardbeien bewijzen dit. Heb je Dubai als bestemming of tussenstop? Bezoek dan zeker Stomping Grounds.


Machine: Synesso MVP Hydra 2groep
Molens: espresso; Anfim SP450, filter; Mahlkönig EK43
Brander: Giesen 5kg en 15kgFilter zetmethodes: V60, Chemex
Overige zetmethodes: cold drip, steampunk’d
Koffie: Specialty batch coffee, 84 punten en hoger
Thee: Fresh express
Water: trippel gefilterd
Melk: lokale zuivelboerderij – Almarai Full Fat
Plantaardige dranken: amandel en soja
Taart/Koek: van pannenkoeken tot cheesecake en scones, allen huisgemaakt


Stomping Grounds
Villa #98, 12D Street (Corner 51 St), 1 – Dubai
stompinggrounds.ae

Tekst: Marc Kluijver
Fotografie: Keri Mol

X
0 Shares
Share
Pin