Sirocco: de nieuwe kookbijbel van Sabrina Ghayour

Sirocco: de nieuwe kookbijbel van Sabrina Ghayour
09/10/2016 koffieTcacao
In cacao, koffie, product
Sabrina Ghayour

Persiana, het eerste boek van Sabrina Ghayour was al een internationale best-seller. Haar faam groeide verder met de immens populaire Sabrina’s Kitchen superclub dat op diverse locaties in Londen wordt georganiseerd. En nu komt de Perzische chef met een nieuw boek, Sirrocco.

Dit nieuwe boek is wederom gevuld met spannende smaken uit het Midden-Oosten. En in KTC #20 hadden we al de eer drie van haar ‘zoete’ recepten te mogen delen. En nu (omdat het zondag is hè) releasen we er óók eentje online!

Chocolademoussetaart met kardemom en espresso

voor 8-10 personen:

Ingrediënten 

200 g pure chocolade van goede kwaliteit / 175 ml olijfolie / 3 kopjes sterke espresso / zaadjes van 8 groene kardemompeulen, in een vijzel fijngestampt / 5 eieren, gesplitst / 75 g fijne kristalsuiker

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius
  • Bekleed een springvorm van 24 centimeter doorsnee met bakpapier
  • Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan heet water en roer met de olijfolie glad
  • Haal de kom van het vuur en laat 15 minuten afkoelen
  • Doe de espresso en de fijngestampte kardemom erbij en roer goed
  • Klop de eidooiers met de fijne kristalsuiker licht en luchtig
  • Roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor
  • Klop de eiwitten in een aparte kom tot stijve pieken
  • Spatel de stijve eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel tot alles goed gemengd is
  • Schenk in de springvorm en bak 15 minuten
  • Haal uit de oven, laat afkoelen in de vorm en serveer
  • Let op: de taart zal aan de randen iets inzakken, dit is heel normaal
Sirocco

SIROCCO
Sabrina Ghayour
ISBN: 9789461431530
Prijs: €24,95
Uitgeverij Good Cook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X