REVIEW: SINGLE ESTATE ETHIOPIË DIMA NATURAL
10/08/2018 koffieTcacao

ELK NUMMER PROEVEN KTC PROFESSIONALS BLIND KOFFIE, THEE EN CHOCOLADE. VOOR KOFFIETCACAO 27 BOOG KOFFIEKENNER JENS CRABBE ZICH OVER EEN KOFFIE VAN SINGLE ESTATE COFFEE ROASTERS.

ETHIOPIË DIIMA NATURAL SINGLE ESTATE COFFEE ROASTERS

Door het gladde oppervlak van de boon en het intenszoete, funky aroma denk ik vrijwel direct aan een natural processed koffie. De branding is correct; de bonen hebben een mooie donkerbruine kleur, wat de fruitigheid en zoetheid alleen maar ten goede komt.

Ik start met 19 gram koffie op 50 ml water en 28 à 30 sec doorlooptijd. Het aroma alleen al bevestigt mijn vermoeden: een natural of ongewassen koffie met duidelijke toetsen van blauwe bes en karamel. In de mond heerst een zoete aanzet met yoghurt en blauwe bes als hoofdsmaak. In de nasmaak en achter op de tong vind ik echter een zekere rokerigheid, wat kan duiden op een te grote rookontwikkeling in de trommel van de brander.

In combinatie met melk is een natural koffie zo goed als altijd een winner. Net een milkshake! Deze koffie is dus zeker aan te raden als cappuccino op hete zomerdagen!

4uit5 Ethiopië Dima Natural


Verkrijgbaar via singleestatecoffee.nl
Prijs € 18,50 voor 500 gram


Wil je naast deze review ook de nieuwste reviews lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor een abonnement!

0 Shares
Share
Pin