Single Estate Coffee Roasters opent koffiebar in Den Haag

Single Estate Coffee Roasters opent koffiebar in Den Haag
17/10/2019 de redactie
In gespot, koffie
Single Estate den Haag

KOFFIEBRANDERIJ SINGLE ESTATE COFFEE ROASTERS OPENT DE DEUREN VAN EEN EIGEN KOFFIEBAR IN DEN HAAG. IN HET LICHTE EN STRAK INGERICHTE HOEKPAND AAN DE PIET HEINSTRAAT ETALEERT SINGLE ESTATE HAAR EIGENGEBRANDE KOFFIES, VERWENT DE GAST MET AMBACHTELIJKE CROISSANTS EN BIEDT TRAININGEN MET IN-HOUSE STAGEPLEKKEN. 

Na elf jaar ‘verborgen’ gezeten te hebben met de koffiebranderij op een industrieterrein in Maasdijk, gingen eind september de deuren van Single Estate’s eigen koffiebar open in Den Haag. Dat het een andere tak van sport is, beaamt mede-oprichter Bas Burghoorn wanneer we een week na de opening aanschuiven aan een van de spiksplinternieuwe tafeltjes. Onder het genot van een Ethiopische natural koffie van koffieproducent Kebede Maro vertelt Bas: “Het was een hectische week – ik heb mijn vrouw amper gezien – maar we zijn blij met het resultaat.” We geloven het meteen: de charme van het monumentale pand met hoge ramen, de lange bar met het zwarte stenen terrazzo blad en ingebouwde Modbar en het Scandinavisch getinte interieur maken Single Estate Coffee Roasters een must-visit in Den Haag.

Exclusieve lots

Uiteraard schenkt Single Estate haar eigen gebrande koffie. Op de molens zitten momenteel twee espressokoffies en twee filterkoffies. “In een later stadium willen we ook bijzondere microlots gaan etaleren. Deze koffies zijn voor veel van onze horecaklanten niet zo interessant, maar die kunnen we nu wel zelf aanbieden.” Speciaal voor deze exclusieve lots is er in de branderij in Maasdijk een Loring 15kg brander aangeschaft. “Het is fijn dat we nu met de bar het verhaal achter elke koffie kunnen vertellen.” 

Cheesecakecroissant

Naast een focus op koffie, moet Single Estate Coffee Roasters ook opvallen met kwalitatief eten, vindt Bas. Op de menukaart staan geen worteltaart of bananenbrood; wel croissants in alle soorten en maten. Patissier Kiki Suijkerbuijk werd een paar maanden geleden aan het team toegevoegd en ontwikkelde onder andere de koffie-, cheesecake- en chocoladecroissant. “We hebben ongeveer drie maanden geëxperimenteerd om de perfecte croissant te maken”, legt de tweede man aan het roer van Single Estate, Patrick Groenewold, uit. Ter verduidelijking breekt hij een croissant doormidden en laat de indrukwekkende honingraat-textuur van de croissant zien. De grotere eter kan zich beroepen op smashed avocado toast, shakshuka of een croque monsieur.


Lees ook 5x nieuwe koffie-hotspots in Den Haag


Stageplek

In de nieuwe bar van Single Estate Coffee Roasters geeft hoofdbarista Wendelien van Bunnik – Verver nu ook baristatrainingen. De vide in het grote hoekpand is daarvoor omgetoverd tot trainingsruimte. Enkel een authentiek raamwerk scheidt de ruimte van de bar. “Zo sta je toch in verbinding met de zaak. We willen de cursisten ook in het café aan het werk zetten. Vaak is de overgang van de training naar de praktijk heel groot”, vindt Bas. “Hier krijgen ze alvast een idee hoe het is om achter de bar te staan.” Trainer Wendelien won dit jaar niet alleen het Dutch Barista Championship, maar afgelopen week ook het Dutch AeroPress Championship

Piet Heinstraat 15 | Den Haag


Single Estate

Koffie: Single Estate Coffee Roasters
Machine: Modbar
Molen: Mythos I en Mahlkönig EK43
Water: Everpure
Thee: Crusio
Melk: Delflandse boerenzuivel
Haver: Oatly
Zoet: croissant, koffiecroissant, apple cruffin

95 Shares
Share89
Pin6