Simon Levelt Da Hong Pao
05/02/2016 koffieTcacao
In reviews, thee reviews

Simon Levelt Da Hong Pao

Da Hong Pao betekent letterlijk: grote rode mantel. Er zit een mooi verhaal aan de herkomst van de thee, maar ook het gebied waar deze thee vandaan komt is bijzonder. De thee groeit tussen de rotsen van de Wuyi Mountains in Wuyishan, Fujian, China. Dit gebied staat niet voor niets op de Unesco World Heritage lijst. Die hoge rotsen zijn niet alleen erg mooi, maar hebben ook een grote invloed op de smaak van de thee. De minerale aroma’s die na een regenbui in het gebied te ruiken zijn, vind je ook terug in de smaak van deze donker geoxideerde oolong. Naast een enorm mooie zoetheid zijn er aroma’s van steenvruchten, geroosterde noten en zoethout te herkennen in deze thee. Wil je kracht, mineralen en de geroosterde aroma’s proeven, gebruik dan 14 gram per liter kokend water en laat hem 2-3 minuten trekken. Op zoek naar de fruitige en minerale kant? Laat de temperatuur dan zakken naar 90oC.

5uit5

Verkrijgbaar bij Simon Lévelt webshop
€ 8,95 voor 75 gram

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X