Shanghai World Championships

Shanghai World Championships
29/03/2016 koffieTcacao
In evenementen, koffie
shanghai

Vandaag gaat het World Latte Art Championship en het World Cup Tasters Championship van start in Shanghai. Nick Vink en Frans van den Berg zijn naar de Chinese metropool gevlogen om Nederland te vertegenwoordigen.

Van 29 maart t/m 1 april organiseert World Coffee Events (WCE) de 2016 World Latte Art, Coffee Roasting, Coffee in Good Spirits en Cup Tasters Championships in het beurscomplex HOTELEX in Shanghai, China. De organisatie verwacht 90.000 bezoekers te verwelkomen op de grootste hotel/restaurantbeurs van Azië.

World Latte Art Championship

Nick Vink, barista bij H32 in Oss, zal voor Nederland uitkomen tijdens het World Latte Art Championship.  Hij neemt het op tegen 29 andere finalisten. Vertrouwend op ‘Wei Chuan-melk’ zal hij zijn fameuze designs inschenken in een 300ml cup van Loveramics, het Chinese merk dat net als vorig jaar in Gothenburg als sponsor het ‘custom’ porselein verzorgt.

Dit jaar bemachtigde Nick voor de tweede keer op rij de titel Dutch Latte Art Champion. In de Nederlandse finale versloeg de Ossenaar freelance barista Maryse van der Hak (zilver) en Kai Yasuda (brons) van de Blonde Pater. In acht minuten moesten alle finalisten tweemaal twee identieke lattes en twee identieke espresso machiatto’s maken.

World Cup Tasters Championship

De tweede Nederlander die in Shanghai in actie zal komen is Frans van den Berg van BaristaBrothers. Frans won tijdens het Amsterdam Coffee Festival 2016 de finale van het Dutch Cup Tasters Championship. Dit verzekerde hem van een ticket naar het Wereldkampioenschap in Shanghai.

Tijdens het altijd populaire World Cup Tasters Championship krijgen 30 finalisten maar liefst 26 koffies van producenten wereldwijd voorgezet. De finalist die de meeste snelheid, kundigheid en accuraatheid toont in het onderscheiden van het smaakprofiel van de specialty koffies wint.

Nick en Frans: koffieTcacao wenst jullie succes!

X
0 Shares
Share
Pin