REVIEW: SENSATIONAL SENCHA KISSA
10/02/2018 koffieTcacao

ELK NUMMER PROEVEN KTC PROFESSIONALS BLIND KOFFIE, THEE EN CHOCOLADE. VOOR KOFFIETCACAO 25 GING RICHARD SCHUKKINK AAN DE SLAG MET EEN THEE VAN KISSA TEA

SENSATIONAL SENCHA KISSA

Kwalitatief hoogwaardige sencha is kostbaar. Deze thee is door de gunstige prijs een uitzondering. Ik begin met een standaard recept en bedek de bodem van de Kyusu met een laagje thee. Ik giet het Japanse theepotje voor twee derde vol met kalkarm water op 80 graden. Na een minuut schenk ik de thee uit in een pitcher. Bij de tweede infusie gebruik ik water van 70 graden en verkort ik de trektijd tot 45 seconden.

Het resultaat is een intens gele kopkleur en relatief zoete thee zonder wrang mondgevoel. Smaakkenmerken zoals umami, die je bij een sencha mag verwachten, zijn op de achtergrond aanwezig. Meer thee of minder thee, langere of trektijd, hoge of lage watertemperatuur hebben geen gunstig effect op de smaak van de thee. De droge blaadjes zijn vrij dof en variëren van intens groen tot licht geel. Precies zoals je van een thee in deze prijsklasse mag verwachten.

review sensational sencha kissa


Verkrijgbaar via kenkoshop.nl of bij Kissa Tea
Prijs € 14,50 per 80 gram


Naast deze review ook de nieuwste reviews lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor een abonnement!

0 Shares
Share
Pin