Scone met peer en chocolade

Scone met peer en chocolade
31/12/2012 de redactie

Heerlijke, frisse scone, een goede bodem voor 2013!

Ingriënten
Voor zes flinke scones. Je kunt er natuurlijk ook meer maken. Bak ze dan iets minder lang.

3 peren
190 gram bloem
50 gram plus 1,5 el  kristalsuiker
1,5 tl bakpoeder
1/2 tl keukenzout plus extra voor eigeel
85 gram koude ongezouten boter, in kleine blokjes gesneden
60 ml slagroom
85 gram halfzoete of bitterzoete chocolade, fijngehakt
2 grote eieren, 1 voor deeg, 1 voor glazuur

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190°. Schil de peren en snij ze in blokje van 1 à 2 cm. Bedek een grote bakplaat met bakpapier. Leg hier de peerblokje op en rooster ze – zo’n 20 min – in de oven tot ze droog aanvoelen en een beetje bruin worden. Schuif het bakpapier met de stukjes peer op een rooster of laat ze op een bord afkoelen tot lauw. Dit kan eventueel in de koelkast/vriezer om het wat te versnellen.  Leg alvast een nieuw stuk bakpapier op je bakplaat.

Klop bloem, bakpoeder, suiker en zout in de kom door elkaar. Gooi hier de afgekoelde stukjes peer, boter, slagroom en 1 ei bij. Meng het deeg goed. Voeg de chocolade stukjes toe en meng weer goed.

Sprenkel bloem op je aanrecht/tafel en rol het deeg uit. Snij het in 6 stukken. Leg de stukken mistens 2 cm van elkaar op de bakplaat. Klop het resterende ei in een kleine bakje met 1 theelepel water en een snufje zout. Bestrijk elke scone met het eimengsel en bestrooi met suiker.

Bak de scones tot ze stevig en goudbruin zijn, in ongeveer 30 minuten. Laat ze afkoelen óf serveer direct…

Mmmmmmh!

Bron: www.smittenkitchen.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X