Scandinavian Embassy pop-up restaurant

Scandinavian Embassy pop-up restaurant
19/03/2016 koffieTcacao
In evenementen, koffie, thee
embassy

Het prijswinnende restaurant Scandinavian Embassy zette tijdens het Amsterdam Coffee Festival een pop-up restaurant op in de VIP-suite The Apartment. KoffieTcacao was een van de gelukkigen die vrijdag mochten aanschuiven voor het bijzondere driegangendiner. 

‘Bijzonder’ is een woord dat het coffee & food paring menu van Rikard Anderrson en Nicolas Castagno, de oprichters van Scandinavian Embassy, beschrijft. Een ‘grensverleggende gastronomische ervaring’ is een omschrijving die misschien nog wel iets beter past bij de gerechtjes waarbij de twee mannen telkens een spannende koffie serveerden.

Uitgever Marc Kluijver: “Coffee & food pairings zijn niet makkelijk en het is al snel vergezocht of erg ingewikkeld. Rikard en Nicolas slagen erin eenvoudig ogende gerechten werkelijk te fuseren met bijzondere koffies. Afzonderlijk zijn zowel ze gerechten als koffies al lekker, maar eenmaal samen in je mond een explosie van complementerende smaken.”

Wat aten we?
1ste gang
Met espresso gerookte oester, mossel met een koffie-azijninfusie en mossel met koffiebesboter. Geserveerd met een gekoeld shot espresso gebrand door La Cabra uit Denemarken.
***
2de gang
Coquilles geflambeerd met Hernö gin en geroosterde koffiebloesem. Geserveerd over Lomi Tasha uit Yrgachefe. Ninety Plus/ Level Up coffee gebrand door Per Nordby in Gotenburg.
***
3de gang
Haring en rode bieten tartaar. Geserveerd met een filterkoffie van de natural Tchembe uit Yrgachefe. Ninety Plus koffie gebrand door Per Nordby. Plus een shot gin!

We hebben genoten. Thanks Scandinavian Embassy!

X
0 Shares
Share
Pin