Opnieuw Master Brewer: Rob Kerkhoff!

Opnieuw Master Brewer: Rob Kerkhoff!
18/03/2016 koffieTcacao
In evenementen, koffie
kerkhoff

Op de eerste dag van het Amsterdam Coffee Festival heeft Rob Kerkhoff van Keen Coffee met succes zijn titel verdedigd in de strijd om de Dutch Brewers Cup 2016.  

In de battle om de Dutch Brewers Cup 2016 bewees Rob Kerkhoff, de mede-oprichter van Keen Coffee, zich opnieuw superieur aan zeven andere finalisten. Kerkhoff is geen onbekende naam op het Amsterdam Coffee Festival. Vorig jaar won hij ook al de Dutch Brewers Cup, waarna Kerkhoff op het wereldtoneel de vijfde plek wist te bemachtigen. Nu mag Kerkhoff zijn brewkunsten in juni vertonen tijdens het WK in Dublin.

Dutch Brewers Cup
Wie van de acht deelnemers zet de beste filterkoffie? Daar draait het om tijdens de Dutch Brewers Cup, dat jaarlijks wordt georganiseerd door SCAE Nederland. Voor de wedstrijd gaan de deelnemers op zoek naar een winnend recept bestaande uit de beste koffie, het juiste brandprofiel en een passende zetmethode. Tijdens dit kampioenschap nam Kerkhoff het op tegen:

2. Jasper Uhlenbusch, Coffeecompany
3. Martijn Engels, Koffie Leute
4. Gerben Engelkes, Black&Bloom
5. Drieke Semmelink, Semmelink Koffie en Thee
6. Kasper Nelissen, Koffiestation
7. Wouter Andeweg, Bocca Coffee
8. Bram Princen, H32

De winnende combinatie
Voor deze editie van de Dutch Brewers Cup gebruikte Kerkhoff een Pacamara Natural uit Colombia van de Farm Las Margaritas. Dit is een koffie met veel zoetheid, ronde body en in de smaak hinten van kersen, bruine suiker, rum-rozijnen, cacao en papaja. Voor het bereiden vertrouwde hij op de Phoenix70, een nieuwe zetmethode van Saint Anthony uit Salt Lake City. De Phoenix70 werkt met een conisch filter dat in twee metalen ringen vrij hangt. Hierdoor wordt de doorstroming niet belemmerd en zal de filter aan het einde niet verstoppen. Ook zorgt de hoge filter, met een hoek van 70 graden (vandaar de naam), dat het water een langere weg aflegt, en de smaak zo meer wordt opgenomen.

X
0 Shares
Share
Pin