Een machine die brandt, maalt en zet

Een machine die brandt, maalt en zet
23/11/2013 koffieTcacao

Bonaverde Coffee Changers heeft een koffiemachine ontworpen die brandt, maalt en zet. 

Voor dit vernieuwende apparaat heeft Bonaverde Coffee Changers een Kickstarterproject ingediend. De koffiemachine brandt groene bonen, die rechtstreeks van de koffieboeren afkomstig zijn, in donkere geroosterde koffiebonen. Én dat in paar minuten!

Energiebesparend
De Roast-Grind-Brew Coffee Machine beschikt over een rooster die een kleine hoeveelheid bonen per keer kan branden. Dit duurt maar drie tot vier minuten. Het afkoelen van de bonen duurt zo’n twaalf tot veertien minuten. Daarna maalt hij de koffiebonen en zet vervolgens koffie. Het is ook nog eens een energiebesparende machine: het verwarmingselement in het rooster zorgt er voor dat het water voor de koffie verhit wordt.

Koffiemuziek
De kleur van de boon is in te stellen en dat geldt ook voor de maalgrootte. Dit apparaat klinkt dan ook als koffiemuziek in de oren. Je bent namelijk bij meerdere processen van het koffiezetten betrokken. Interesse? Voor 225 euro is het innovatieve apparaat hier te bestellen. Je krijgt er dan ook een zak groene koffiebonen bij. De verwachte verzenddatum is oktober 2014.

Bron: Want

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X