REVIEW: SCHOT KOFFIE ETHIOPIË
02/02/2017 koffieTcacao

ELK NUMMER PROEVEN KTC PROFESSIONALS BLIND KOFFIE, THEE EN CHOCOLADE. VOOR KOFFIETCACAO 21 BOOG KOFFIEKENNER JENS CRABBÉ ZICH OVER EEN KOFFIE VAN SCHOT KOFFIE.

Schot Koffie Ethiopian natural

Andermaal een Ethiopische natural in de bus! Hoewel de zak die ik van KTC toegestuurd krijg geen label heeft herken je een Ethiopische koffie en in het bijzonder een natural uit duizenden als je een beetje met koffie bezig bent. Toch moet ik zeggen dat ik even aarzelde en een ‘natural’ Centraal-Amerikaanse koffie overwoog als alternatief. Het aroma was namelijk iets minder fruitig dan wat ik gewend ben van een koffie van dit type.

Snel aan de slag ermee. Ik zet de koffie op de grinder en begin te meten en wegen. Al snel kom ik bij een vertrouwd recept uit van 20 gram gemalen koffie voor 40 gram espresso in de tas en dit op 28 seconden.

Het aroma van het eindproduct bevat vooral bloemen en citrus, echt clean voor een natural processed koffie. Ook de smaak is clean en proeft niet overgefermenteerd. Probeer de koffie zeker ook eens als basis voor een cappuccino als je houdt van een iets spannender smaak in je melkbereiding!

4uit5


Verkrijgbaar bij Schot Koffie in Rotterdam of via schotkoffie.nl
Prijs € 13,50 per 500 gram 


Wil je naast deze review ook de nieuwste reviews lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor een abonnement!

0 Shares
Share
Pin