Review: Ding Dong Oolong – Mist Tea’s
07/01/2019 koffieTcacao
Ding Dong Oolong Mist Teas

ELK NUMMER PROEVEN KTC PROFESSIONALS BLIND KOFFIE, THEE EN CHOCOLADE. ZIJ WETEN IN EERSTE INSTANTIE NIET WIE DE LEVERANCIER IS OF WAT HET MERK IS. WE VERTELLEN HOOGUIT HET LAND VAN HERKOMST. THEEPROFESSOR RICHARD SCHUKKINK BEOORDEELT DE THEE.

Bij oolong is het verschil in oxidatie enorm bepalend voor de smaak. Oxidatie bij oolong begint aan de buitenkant van het blad, omdat dit stuk gemaakt wordt. Deze thee ziet er behoorlijk groen uit. Wanneer je het blad na het zetten beter bekijkt, zie je dat er stukken van de randjes ontbreken: de meer geoxideerde delen. Door deze te verwijderen, voorkom je dat de mooie fruitige en bloemige aroma’s verdwijnen. Bloemige en vooral fruitige aroma’s zijn kenmerkend voor deze thee. Door het licht roosteren heeft hij ook mooie mineraalaroma’s gekregen. Goede oolong is kostbaar, maar omdat je de blaadjes vaak opnieuw op kunt schenken, valt het uiteindelijk reuze mee. Zetadvies: 2 gram thee op 30 ml water, vervolgens 1-2 minuten laten trekken. Meer zin in een grote mok thee? Gebruik dan 5 gram op 300 ml en laat hem 1-3 minuten trekken.

5uit5


Prijs € 11,50 voor 25 gram
mistteas.com


 

DE NIEUWSTE SMAKEN VERSCHILLEN KAN JE LEZEN IN KOFFIETCACAO MAGAZINE

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X