Crèmepotjes recept met chocolade en hazelnoot

Crèmepotjes recept met chocolade en hazelnoot
08/11/2012 koffieTcacao
In cacao, recepten

VOOR EEN LEKKER RECEPT MET CHOCOLADE MOET JE HIER ZIJN! WE BESCHRIJVEN HOE JE 6X110 GRAM POTJES MET CHOCOLADE, HAZELNOOT EN FLEUR DE SEL KAN MAKEN. HET IS EEN VERWEN MOMENTJE VOOR JE MOND, LEKKER OM SAMEN TE MAKEN EN OP TE ETEN.

Ingrediënten

30g hazelnoten
500 ml ongezoete kokosmelk
1 vanillestokje, in de lengte doorgesneden en zonder zaadjes
1 ei
2 eierdooiers
50g kokospalm suiker of lichtbruine suiker
2 el nutella
60g melkchocolade, fijngehakt
60 g bitterzoete chocolade, fijngehakt
1/2 tl fleur de sel

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180C. Rooster de hazelnoten op een bakplaat gedurende 5 tot 7 minuten tot ze goudbruin zijn en lekker beginnen te ruiken. Plaats ze in een droge theedoek en wrijf de doek tegen de huid van de hazelnoten om deze eraf te wrijven. Laat de hazelnoten afkoelen en hak ze grof. Verlaag de oventemperatuur tot 150C.
2. Verwarm de kokosmelk, het vanillestokje en de zaadjes op een matig vuur. Laat zachtjes sudderen.
3. Meng ondertussen in een middelgrote kom de eieren, eidooiers, kokospalm suiker en hazelnoot boter tot een bijna klontvrij mengsel.
4. Haal de pan van het vuur als de kokosmelk kookt. Verwijder het vanillestokje en voeg de melk en bitterzoete chocolade toe. Roer tot de chocolade gesmolten is in de melk.
5. Giet een beetje van het warme kokosmelk mengsel over de eieren terwijl je blijft roeren om schiften te voorkomen. Voeg de rest van het mengsel toe en klop. Zeef het mengsel door een fijne zeef in een schone kom. Voeg de fleur de sel toe en meng.
6. Giet de custard in 6 ovenschaaltjes of potjes van ongeveer 110 g. Plaats de schaaltjes in een diepe pan en zet de pan op het ovenrooster. Voeg voldoende warm water in de pan toe om de schaaltjes half onder water te zetten.
7. Bak de custard 30 tot 40 minuten of tot het midden is gestold. Laat de schaaltjes afkoelen tot kamertemperatuur. Ze kunnen worden geserveerd op kamertemperatuur of gekoeld.

Voeg bijvoorbeeld wat krab appels of kersen toe voor decoratie. De krab appels kan je in gelijke delen water en suiker met een vanille stokje pocheren. Ziet er mooi uit.


Wil je meer recepten lezen in koffieTcacao magazine? Abonneer je dan nu!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X