Ralph Moorman = de stamgast

Ralph Moorman = de stamgast
06/03/2015 koffieTcacao
In cacao, koffie, thee

Ralph Moorman is ingenieur levensmiddelentechnologie, gezond-heidscoach en personal trainer. Als specialist is hij een graag geziene gast in de media. Hij deed onderzoek naar sportvoedingssupplementen en volgde in Amerika internationale artsenseminars over hormonen en gezondheid. Bekendheid kreeg hij vooral met zijn bestseller ‘De Hormoonfactor’, waarin hij pleit voor een integrale aanpak van gezonde voeding, training en stressreductie.

Spannende frase op jouw site: ‘Op voedings-vlak heeft Ralph Moorman veel verschillende methodes op zichzelf getest om te ervaren wat het met hem deed.’ En?

Ralph Moorman: Veel mensen willen een lager vetpercentage en een grotere spiermassa, om zo een betere shape te krijgen. Ik dacht bij mezelf: hoe ver kan ik gaan zonder het gebruik van anabole steroïden? Zonder zulke ‘hulpmiddelen’ moet je zelf behoorlijk aan de bak en dan is het goed om je motivatie op peil te houden door doelen te stellen. Ik heb me toen ingeschreven voor Natural Bodybuilding wedstrijden. Mijn doel was om zonder doping zo gespierd mogelijk en met een minimaal vetpercentage op het podium te staan. Je wordt dan ook met olie ingesmeerd waar een zomers kleurtje in zit. [Binnenpretje] Kwam ik er tijdens een wedstrijd achter dat ik met een poepbruin lijf en een nog spierwitte kop rondliep!

Lees hele interview met Ralph Moorman in KTC14.
Verkrijgbaar bij tijdschriftspeciaalzaken in NL en BE en bij 75 Albert Heijns.  
X
0 Shares
Share
Pin