Proeverij bij De Eenhoorn

Proeverij bij De Eenhoorn
15/11/2017 koffieTcacao
In koffie, thee
Proeverij

In de aanloop naar de feestdagen organiseert koffie,- thee- en tabakswinkel De Eenhoorn in de weekenden van 17 november tot en met 9 december verschillende proeverijen. Denk aan een thee-kaaspairing proeverij en een slowcoffee workshop. Deelname is gratis.

Zowel de winkel als het café van De Eenhoorn aan de Oudestraat in Kampen is op de bewuste vrijdagavonden en zaterdagen, wanneer de proeverij plaatsvindt, ook gewoon geopend. Niets dat in de weg staat om jezelf te verwennen met een lekkere sigaar, losse thee, koffiebonen, nougat, chocolade of meer.

Thee en kaas proeverij

Het weekend van 17-18 november draait om thee. De Eenhoorn werkt met een exclusieve lijn grand cru* thee samengesteld door de enige vrouwelijke theemeester ter wereld, Madame Tseng. Binet Brasser, directeur van De Eenhoorn, verzorgt de theeproeverij,waarbij thee wordt gecombineerd met verschillende kazen: een verrassende combinatie! De Chinese Qi Lan oolong thee combineert bijvoorbeeld prachtig met Franse gruyère kaas uit de Comte-regio.

*Grand cru is een in de wijnbouw veelgebruikte term, die letterlijk grote oogst betekent. De term ‘groot’ duidt in deze context op de hoge kwaliteit van de thee.

Slow coffee workshop

In het weekend van 24-25 november zal de nadruk liggen op de specialty coffee uit het assortiment van De Eenhoorn. Op vrijdagavond wordt deze proeverij verzorgd door de huisbarista’s Elsbeth Hekkert en Axel Verschoor. Op zaterdag begeleidt koffiebrander Tineke Jansen de proeverij. Verschillende koffies en zetmethoden komen aan bod. Want wat is nu precies het verschil tussen een V60 en Chemex? En welke factoren beïnvloeden de smaak van een espresso?

Proeverij met bubbels

Ben je naast koffie, thee en kaas ook geïnteresseerd in bijvoorbeeld port en sigaren, bekijk dan ook het programma voor het weekend van 1-2 december. Het sigarenproeflokaal is geopend en longfillerspecialist Errol Schenkers is aanwezig om advies te geven in de humidor. Ook is het mogelijk om een kijkje te nemen in de sigarenfabriek. Als feestelijke afsluiter van de proeverijen, organiseert De Eenhoorn in het weekend van 8-9 december een bruisende afsluitende proeverij met champagne, wijn en andere lekkernijen uit de winkel.

Meld je aan én kijk voor een overzicht van alle data op de website!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X