Pistache dadel truffels met cacao | Recept

Pistache dadel truffels met cacao | Recept
01/12/2012 de redactie
In cacao

Cacao is gezond en lekker. Dadels zijn gezond en lekker. Pistachenoten zijn gezond en lekker. Conclusie: deze pistache dadel truffels met cacao zijn heerlijk en goed voor je!

Nodig voor ca. 16 truffels:
500 gram ontpitte dadels (grof gehakt)
1/2 kopje gepelde pistachenoten
1 eetlepel boter
1 1/2 eetlepel (gezoet) cacaopoeder

Bereiding:

Smelt de boter in de pan. Gooi de dadels erbij. Kook op een matig vuur totdat de dadels losser, vlezig worden. Doe de dadels dan in een apart bakje of alvast in de keukenmachine.
Rooster nu in dezelfde pan de pistachenoten totdat ze gaan geuren. Haal van het vuur en laat ze afkoelen. Meng de pistaches en dadels en maal ze in keukenmachine of met staafmixer fijn. De pasta niet noodzakelijkerwijs heel glad, maar heeft geen klonten meer. Wacht het mengsel koel genoeg is om aan te raken. Maak -met een klein beetje olie in je handen- kleine balletjes van het  mengsel. Doe de cacao in een plastic zakje. Doe alle truffels erbij, sluit goed en schud tot alle truffels zijn bedekt met cacao.

Een heerlijke, voedzame snack!

X
0 Shares
Share
Pin