Pierre Marcolini: Haut Penja Cameroun 70%
20/10/2014 koffieTcacao

Pierre Marcolini: Haut Penja Cameroun 70%

Aan sommige chocolades moet je een tijdje snuffelen voordat de geuren ontwaken. Bij deze hoeft dat niet. Hij knalt naar binnen! Fris, scherp, citrus, zure kersen, wat alcohol-achtig en kruidig. Zeer aromatisch en uitgesproken. De smaak is in het begin zacht en fruitig: besjes en frambozen. Daarna weer de felle aroma’s die ik al rook, van fruitzuren naar zwaar en kruidig. De kleine, redelijk knapperige, aromatische nibs zorgen voor een pittig contrast en geven kracht en diepte aan het geheel. Weinig subtiel en elegant, wel interessant! Ik krijg te horen dat het een forastero cacao uit Kameroen is. Huh? Ik val bijna van mijn stoel. Kameroen is één van de grootste cacaoproducerende landen ter wereld. Forastero bulkcacao, bestemd voor massaproductie. Marcolini’s bonen komen echter van een plantage met een oppervlakte van maar twee hectare. Met het eindproduct hiervan, een limited edition, bewijst hij dat er van een degelijke cacaosoort uit West-Afrika een heel goede chocolade te maken valt.

4uit5

Verkrijgbaar via www.fourleaves.nl
Prijs: € 12,90 voor 80 gram

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

X