Peru: koffie en cacao

Peru: koffie en cacao
02/10/2015 de redactie
In cacao, koffie

Peruaanse koffie en cacao

Alhoewel de Peruaanse koffie- en cacao industrie de afgelopen jaren enorme sprongen hebben gemaakt, zijn Peruaanse koffie en cacao nog niet echt mainstream. Om ondernemers kennis te laten maken met de smaken uit Peru én de gunstige handelsmogelijkheden, organiseerde de Trade Commission van Peru in Nederland onlangs een Koffie & Cacao evenement voor professionals.

Peru produceert kwalitatief steeds betere koffie, vaak biologisch én fair trade. Met hooggelegen vruchtbare grond en de productie van koffierassen zoals bourbon en typica, heeft Peru alles in huis om dé exporteur van speciality coffee te worden. Ook de cacao-industrie is opkomend. Met de ontdekking van de witte cacao bonen in het noorden staat Peru inmiddels onder de aandacht van de beste chocolatiers van de wereld.

Ben jij een professional in de koffie- en/of cacaobusiness die geïnteresseerd is in de handelsmogelijkheden met Peru? Neem dan contact op met de Trade Commission van Peru in Nederland. Zij kunnen je samples tonen en in contact brengen met koffie en cacao producenten in Peru met exportervaring, vaak getraind door het CBI.


Trade Commission of Peru
Ministry of Foreign Commerce and Tourism
Weena 290
3012NJ Rotterdam
+31 (0)10 28 21 236

www.facebook.com/perutraderotterdam


Wil je naast dit artikel ook de nieuwste artikelen lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor een abonnement!

X
0 Shares
Share
Pin