Perfect thee op 10.000m

Perfect thee op 10.000m
07/03/2013 de redactie
In thee
thee op hoogte

British Airways en Twinings beloven een nieuwe thee-ervaring in de lucht. Een innovatieve nieuwe teablend, speciaal ontworpen werd om gedronken te worden op grote hoogte. De British Airways signature blend is vanaf nu beschikbaar in alle reisklassen.

Nadat onderzoek uitwees dat smaak met 30% afneemt op 10.000m, vroeg British Airways aan Twinings om een thee te ontwerpen die even goed smaakt in de lucht als op de grond. British Airways investeert £5 miljoen in nieuwe producten, toestellen en technologie om de best mogelijke vluchtervaring te verzekeren voor haar passagiers.

Theeproeverij

De carrier hield zowel op de grond als in de lucht een theeproeverij met een panel van negentien consumenten, cabinepersoneel en experts, waaronder Twinings senior buyer Mike Wright. “Water kookt in een vliegtuig op 89°C, en niet op 100°C waardoor je nooit een echte lekkere kop zwarte thee kan maken. De verminderde luchtdruk en luchtvochtigheid beïnvloeden bovendien ook de smaakpapillen, zodat thee sowieso al anders proeft. Daarnaast was het belangrijk dat de nieuwe blend lekker was met en zonder melk. De nieuwe British Airways blend is perfect gebalanceerd om een ideaal kopje te serveren op 10.000m.”

De proeverij vond plaats aan boord van een British Airways vlucht tussen Boekarest en New York. De luchtvaartmaatschappij testte vier verschillende blends, met en zonder melk, en gebruikte daarbij ook verschillende types water.

Kate Thornton, British Airways hoofd van productie en service: “British Airways heeft het initiatief genomen om campagne te voeren voor betere thee in de lucht. Er bestaan zoveel verschillende theesoorten dat alles aanwezig was om nieuwe smaken te creëren: smaken die perfect tot hun recht komen in de lucht. Wij serveren zo’n 35 miljoen kopjes thee per jaar, en we zijn er trots op dat we nu ook echt de beste Britse thee in het luchtruim serveren.”

De nieuwe thee is een blend van Assam, Kenyan en op hoogte geteelde Ceylon thee: een klassieke combinatie van body, sterkte, smaak en kleur. Assam verzekert een ronde, volle blend, Kenyan brengt sterkte en Ceylon voegt smaak toe.


Bron: Britisch Airways

X
0 Shares
Share
Pin