Paul Songer: It’s all about water

Paul Songer: It’s all about water
11/09/2014 koffieTcacao

De Amerikaan Paul Songer is directeur van Songer Associates, een koffielaboratorium in Colorado. Paul geldt als een autoriteit op het gebied van water en koffie. Als co-auteur van het handboek Water Quality verrichte hij onderzoek naar het belang van waterkwaliteit voor de extractie van koffie.

Hoe raakte u betrokken in de wereld van koffie en in het bijzonder het belang van water bij de extractie van koffie?
Paul Songer: “In 1984, lang voordat specialty coffee een begrip was, ging ik werken voor Allegro Coffee in Colorado. Ik was niet alleen bezig met selectie en cupping, maar met allerlei zaken waar ik in de koffiewereld tegenaan liep. Het was in die tijd nog een klein bedrijf waarin we veel pionierden. Ik bezorgde ook koffie en checkte dan direct de apparatuur bij afnemers. Het viel me op dat we in sommige gebieden problemen met apparatuur hadden, die op andere locaties helemaal niet speelden. Uiteindelijk leidde dat bij mij tot het inzicht dat de koffiesmaak ook afhankelijk is van de waterkwaliteit. Ik specialiseerde me, wist me te kwalificeren als ‘Water Quality Association Tech’ en dook steeds dieper in de materie.”

Lees het hele interview met Paul Songer in KTC11.
Verkrijgbaar bij tijdschriftspeciaalzaken in NL en BE en bij 75 Albert Heijns.
X
0 Shares
Share
Pin