Een knallend Oud & Nieuw met koffiecocktails!

Een knallend Oud & Nieuw met koffiecocktails!
29/12/2017 koffieTcacao
In koffie
koffietcacoa - kerst koffiecocktails

De kans is groot dat ook jij tijdens Oud & Nieuw om middernacht een champagnekurk tegen het plafond schiet, want dat hoort er nu eenmaal bij. Maar als je rest van de avond écht indruk wilt maken op alle gasten, dan hebben wij de oplossing. Drie lekkere koffiecocktails, die je in een handomdraai maakt, en kijkend naar het vuurwerk achterover slaat!

De Fruit Bat

Blogpost - fruit bat cocktails

Dit is een ruime interpretatie van de espressomartini. Het shot espresso zorgt samen met het eiwit voor de mooie dikke schuimlaag en een vol mondgevoel. Het fruitige karakter van de ananassiroop combineert goed met rum, waarbij de Tia Maria de smaak van de koffie versterkt zonder te overheersen.

INGREDIËNTEN
20 ml Tia Maria / 40 ml Barceló White Rum / 20 ml espresso, bij voorkeur een Kenia of branding met hoge aciditeit / 15 ml ananassiroop / eiwit van 1 ei / ijsblokken / eetbare bloemen voor garnering

BEREIDING DRY SHAKE
Gebruik een cocktailshaker en mix alle vloeibare ingrediënten minimaal 15 seconden

BEREIDING WET SHAKE
Vul de cocktailshaker nu met ijs en shake nog een keer
Schenk de cocktail in een coupette glas zonder ijs
Garneer met eetbare bloemen

De Tia Tonic

Blogpost _Tia Tonic koffiecocktail

Dit is een spin-off van de door barista’s geliefde espresso & tonic, waarvoor de alom bekende gin & tonic highball cocktail weer als inspiratie diende. Bij deze koffiecocktail is het belangrijk dat de filterkoffie zacht van smaak is, zodat eenmaal vermengd met de tonic, het geheel niet te bitter wordt. De Tia Maria zorgt sowieso voor het ‘zoet’ en grapefuit is de perfecte garnering, omdat de vrucht een aciditeit in de neus meebrengt zonder de smaak te veel te beïnvloeden.

INGREDIËNTEN
50 ml Tia Maria / 50 ml filterkoffie / 100 ml tonic / schijfje grapefruit

BEREIDING
Schenk de Tia Maria en koffie over ijs in een longdrinkglas. Schenk hier de tonic bij tot het glas vol is. Roer kort in het glas om alles te mengen. Garneer met een schijfje grapefruit.

De Bandid Coldbrew Negroni

Bandid Coldbrew Negroni

INGREDIËNTEN
4-6 ijsblokjes / 30 ml Tequila Patrón Reposado / 30 ml Cuarenta Y Tres / 30 ml Bandit Cold Brew Coffee / Voor de garnering: een halve kumquat

BEREIDING
Vul een glas met de ijsblokjes Voeg de tequila, de Cuarenta Y Tres en de Bandit Cold Brew toe. Roer door. Knijp boven het glas de halve kumquat uit.

X
7 Shares
Share7
Pin