Origin Chocolate Event

Origin Chocolate Event
14/10/2014 de redactie

Zaterdag 25 oktober 2014 is het weer zover; tijd om weer te genieten van de lekkerste origin chocolade tijdens het Origin Chocolate Event in het Koninklijk Tropisch Instituut (KIT) in Amsterdam. 

Het jaarlijkse evenement gaat over proeven én kennisdeling van origine chocolade (chocolade uit één regio en van hoogwaardige kwaliteit). Bezoekers krijgen de kans om meer dan 25 beroemde en (nog) onbekende chocolademakers en experts te ontmoeten die werken met origine cacao.

Boost it up

Het doel van het evenement is om de productie en consumptie van dit type cacao een boost te geven. Ook vinden de organisatoren dat de makers van deze producten een podium verdienen. Ze brengen namelijk een berg aan kennis en chocolade van wereldformaat mee. Zo komt Original Beans met hun nieuwe chocolade uit Papua Indonesië en deelt hun verhaal over indrukwekkende natuur-beschermingsprojecten.

 

Let’s talk chocolate

Niemand minder dan chocolade-chef Maricel Presilla zal een presentatie verzorgen en Frisco Zeegelaar van Dutch Home Made is ook van de partij. Ook zullen de oprichters van Marou, Diego Badaró (Amma), Bertil Akesson (Akesson), Alexandre Bellion, Friis Holm en andere grote namen hun verhaal vertellen. Ook Daniel en Linda Lorenzetti, gerenommeerde onderzoekers op het gebied van cacao, nemen de bezoekers mee op hun reizen langs cacaoplantages.
Naast een interessant sprekers-programma kun je bijzondere smaakcombinaties ervaren tijdens chocoladeproeverijen met o.a. koffie, speciaal bier, rum, wijn en zelfs kaas. Chocolade expert Clay Gordon en chocolatier Kees Raat zullen de avond afsluiten met een bijzondere verrassing.

Wine and Dine

De avond voorafgaand, op 24 oktober, is er een speciaal 3-gangen diner verzorgd door topchef Chris Naylor (van het met één Michelin- ster bekroonde restaurant Vermeer) en de bekende Belgische chocolatier Dominique Persoone. Hiervoor zijn beperkte kaarten beschikbaar (zie website).
Het evenement duurt van 10:00 tot 21:30 uur en de voertaal van de presentaties is Engels. Een overzicht van het programma kun je vinden op www.originchocolate.eu.

 

X
54 Shares
Share54
Pin