Oliebollen zonder cacao zijn zó 2012…

Oliebollen zonder cacao zijn zó 2012…
29/12/2012 de redactie
Pak het deze jaarwisseling eens helemaal anders aan. Voeg cacao en hazelnoten toe aan je oliebollen en trap 2013 in stijl af; met chocolade-hazelnoot-oliebollen!

Ingriënten
  • 1 pak (Koopmans) Oliebollenmix
  • 1 el cacaopoeder
  • ½ l lauw water (ca. 40°C)
  • 100 gram grofgehakte hazelnoten
  • 100 gram rozijnen
  • 1 el rum
  • ½ el cacaopoeder
  • 1 el poedersuiker

Bereiding

  • Wel de rozijnen in de rum.
  • Roer de oliebollenmix met de cacaopoeder en het water tot een glad beslag.
  • Voeg de hazelnoten en de uitgelekte rozijnen toe.
  • Dek het geheel af met een vochtige doek of plasticfolie en laat het ruim een drie kwartier rijzen op een warme plaats.
  • Roer het beslag tijdens het rijzen niet meer door.
  • Verhit de frituurolie in een frituurpan of een diepe pan tot 190°C (de olie geeft een witte damp af).
  • Vorm met 2 in olie gedoopte lepels of een ijsbolletjestang bergjes beslag en laat deze in de olie glijden.
  • Bak de chocolade-hazelnootbollen in ca. 3 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege met een vork.
  • Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet.
  • Meng de cacao met de poedersuiker en bestrooi de Bretonse bollen ermee.

Bron: www.koopmans.com

X
0 Shares
Share
Pin