Octane – Atlanta

Octane – Atlanta
10/12/2013 koffieTcacao
  • octane
  • octane
  • octane
  • octane

Op de splitsing tussen Howell Mill Road en Marietta Street, net buiten het centrum van Atlanta GA-Westside (Georgia, Verenigde Staten), ligt de eerste zaak van Octane.

Ongeveer tien jaar geleden kwam eigenaar Tony Riffel – toentertijd nog makelaar – in dit gebied om te kijken naar vastgoed. Een verlaten gebouw op 1009 Marietta Street viel hem op. Hij zag direct kansen voor een horecagelegenheid. En dat moest een koffiezaak worden.

Samen met zijn vrouw Diane legde 
hij contact met Counter Culture Coffee. Zij begeleidden Tony en Diane bij het openen van een koffiebar met kwaliteit. De eerste jaren waren pittig, maar Tony’s visie op horecagebied bleek profetisch. De scrap-yard maakte plaats voor luxe appartementen en inmiddels zitten er 
vier zeer gerenommeerde restaurants bij hen om de hoek.

Omdat de eerste locatie goed begon te lopen, besloten Tony en Diane vijf jaar geleden uit te breiden: eerst met de Pocket bar in een hotel, daarna volgde de prachtige open ruimte in Grant Park, een koffiebar in een oud industrieel pand. Deze locatie wordt gedeeld met Little Tart. Zij maken overheerlijk gebak met veelal lokale ingrediënten. Grant Park wordt ’s avonds een cocktail- en craft-beerbar, net als de zaak in Westside.

Recentelijk is een branderij overgenomen in Birmingham en sindsdien brandt Octane ook eigen koffie. De zaak in Birmingham is een branderij, café en bakkerij in één. Dit is de basis voor het volgende project…


Brander: Ambex en Probat
Machine: La Marzocco
Maler: Mazzer, Simonelli, Mahlkönig
Koffie: Gravy, seizoenmelange
Thee: Rishi Tea
Chocolade: Cacao Barry
Melk: Sparkman’s Cream Valley
Melkvervangers: Pacific Soy Blenders
Taart/koek/brood: Huisgemaakt, Little Tart en HF Bread


Octane
Diverse vestigingen in Atlanta en Birmingham, US
octanecoffee.com

X
0 Shares
Share
Pin