Ocean Grounds – Beijing

Ocean Grounds – Beijing
11/09/2013 koffieTcacao
  • ocean grounds

Een koffiebar en -branderij op de derde verdieping van het hippe U-Town lifestyle winkelcentrum in het Chaoyang District. Eind 2011 openden de Amerikaanse John Lewis en Jim Lee hun specialty-koffiebar. De koffiemarkt staat in theeland China nog in de kinderschoenen. John: “Maar wij bereiden en presenteren onze koffie alsof het een traditionele Chinese theeceremonie is, vol aandacht.”

Ocean Grounds is uniek in Beijing en zelfs in China. Het was het eerste 100 procent specialty en organic koffiebedrijf in Azië. In de zaak staat een Probat 25. Jim: “Er moesten specialisten van Probat aan te pas komen om hem hier neer te kunnen zetten. Alleen in Las Vegas staat namelijk een brander in een winkelcentrum.” De inrichting is puur
en rauw met veel bakstenen en donkere houten meubels. Er is zelfs een speciale cuppingruimte. De enige in China.

Tachtig procent van hun koffie importeren ze direct van de plantages. In de winkel verkoopt Ocean Grounds vers geroosterde blends en single origins en de eigenaren gaan graag met klanten op zoek naar hun favoriet.

John komt uit de marketing en werkte onder andere voor Nike Inc. en Burton Snowboards. “We besteden geen geld aan traditioneel adverteren. Het was al een goed begin dat de expats in Beijing jarenlang zijn gemarteld met matige koffie. We investeren in de beste producten, dan vinden onze klanten ons vanzelf. Deze zomer opent er een Ocean Grounds in Shanghai en dat zal zeker niet de laatste zijn.”


Brander: Probat 25 Machine: La Marzocca GB5
Maler: Mahlkonig, Guatemela Lab
Koffie: Espresso blend, Dragonfl y blend en diverse singles
Thee: Tea Journeys en Red Espresso
Chocolade: Ghiradelli
Taart/Koek: Van de lokale Franse bakker L’Atelier
Specialiteit op de kaart: California Breakfast Burrito
Melk: Wondermilk
Andere melk: Amandelmelk van EcoMil

oceangroundscoffee.com

X
0 Shares
Share
Pin