Nordkapp Coffee

Nordkapp Coffee
28/01/2016 de redactie
In koffie

Nordkapp Coffee wordt de nieuwste gecrowdfunde koffiebrander van Utrecht. Jasper Overdevest, oprichter en koffievisionair, heeft door middel van een crowdfundcampagne het minimale doelbedrag opgehaald om binnenkort exclusief eigenhands koffiebonen te branden. Zijn koffiebranderij wordt gevestigd in Vechtclub XL, de eveneens gecrowdfunde broedplaats voor creatieve ondernemers in Transwijk.

Perfecte smaken creëren

Jasper Overdevest is gek op koffie. Jarenlang heeft hij zijn kennis over koffie weten te verfijnen en te perfectioneren tot het begin van wat koffie koffie maakt: als koffiebrander wil hij de perfecte smaken creëren. ‘Ik ben begonnen als barista en steeds meer in het branden en de wereld daarachter beland. Dan sta je aan het begin van de koffieketen. Dat vind ik het mooiste. Om dat hele proces te kunnen beheersen.’

Liefde voor voedsel

‘Ik krijg zoveel positieve reacties op de actie. Met het opgehaalde geld kan ik straks een grotere branderij kopen en meer koffie maken in kortere tijd. En ik heb daar straks de ruimte voor’, aldus Jasper. ‘Ik had al eerder gesproken met de Vechtclub XL, maar was er toen nog niet klaar voor. Toen ik hoorde dat ze een voedselwerkplaats gaan oprichten binnen de Vechtclub was ik wel geïnteresseerd. Dan krijg je namelijk een aantal bedrijven met wie je interactie hebt over voedselproductie.’ En dat vindt hij belangrijk: liefde voor voedsel, van begin tot eind.

Contacten

Crowdfunding als financieringsmogelijkheid was een logische stap voor Jasper. ‘Het allerbelangrijkste van de campagne zijn de contacten die je met een vaste klantenkring creëert, de mensen die je steunen. Het begint in principe met een lening: ze steunen de actie en krijgen er straks zelf gebrande koffie voor terug. Maar dat contact met de mensen die de actie steunen vind ik het waardevolst.’

Crowdfunden

Jasper heeft door middel van het crowdfunden een minimaal bedrag kunnen ophalen om te kunnen beginnen, maar zal nog doorgaan met de campagne tot het maximaal gestelde doelbedrag van 15.000,- behaald wordt. Mensen kunnen Jasper steunen door middel van het kopen van zijn zelf gebrande koffie, of een jaarabonnement nemen waarbij men een jaar lang maandelijks vers gebrande koffie ontvangt.

Voor info over de crowdfunding: www.crowdaboutnow.nl/nordkappcoffee

Nordkapp Coffee, Jasper Overdevest, www.nordkapp.com

Logo Nordkapp Coffee

37 Shares
Share37
Pin