Nieuw! – Nomadschai Chai Brew

Nieuw! – Nomadschai Chai Brew
08/10/2021 koffieTcacao

REIZEND BARISTA SALMA TABIAT ONTDEKTE IN INDIA EN SRI LANKA HOE CHAI ÉCHT HOORT TE SMAKEN. DIE INSPIRATIE LEIDDE TOT NOMADSCHAI, EEN HANDGEMAAKTE STICKY CHAI BLEND. INMIDDELS LIGT HAAR STICKY CHAI BIJ STEEDS MEER SPECIALTY-KOFFIEZAKEN EN INTRODUCEERT SALMA NU DE CHAI BREW.

Het onderscheidende aan Nomadschai is dat de blends zijn gemaakt voor én door barista’s. De combinatie van handgemalen kruiden, theebladeren, verse gember en honing of agava maken de losse chai sticky, waardoor het in melk beter opschuimt. Dat maakt het achter de bar net wat gemakkelijker, aldus Salma. Om Nomadschai nog een extra personal touch te geven rondde Salma in het afgelopen jaar zelfs een opleiding imkeren af, zodat ze haar eigen honing kan houden en die kan gebruiken in haar blends. Haar signature herfstdrank is een klassieke chai met spiced rum. “Ik vind dit zo’n gezellig drankje. Vaak voeg ik er nog wat verse gember aan toe. Geen drank verwarmt beter dan deze”, vertelt ze in de nieuwste editie van koffieTcacao

De Nomadschai sticky chai-blends combineren volgens Salma het best met plantaardige dranken. “Soja benadrukt de notige tonen in de chai, haver maakt het echt silky.” Voor een dirty chai raadt ze het niet aan de sticky chai te mixen met een single origin espresso, vanwege de overheersende kruiden. Maar het moet volgens haar wel een koffie zijn met een beetje pit, zoals een Zuid-Amerikaanse blend uit bijvoorbeeld Guatemala of Brazilië. 

Nomadschai Chai Brew

Naast haar sticky chai blends introduceert Salma nu ook de Nomadschai Chai Brew, een klassiek masalaconcentraat. De brew bevat zwarte ceylon thee, kaneel, gember, kardemom, peper, steranijs, venkel en kruidnagel en is vegan, glutenvrij en gezoet met ruwe rietsuiker.

De Chai Brew is verkrijgbaar in de Nomadschai webshop.
Prijs € 17.00

How to brew?

Hoe maak je het? Makkelijk! Gebruik ongeveer 20 milliliter per 180/200 milliliter (plantaardige) melk. Verwarm samen in een pannetje of stoom het mengsel op als een latte. Voeg naar smaak verse gember toe, top af met kaneel en genieten maar! 

Tip:
Probeer de chai brew ook eens als winterse cocktail met rum, ijs en ginger beer.

Lees het volledige interview met Salma Tabiat van Nomadschai in koffieTcacao 40.

43 Shares
Share43
Pin